Skræppebladet har fået nyt redaktørteam

Skræppens nyeste skribent portrætterer de tre nye redaktører

tekst og foto af Dorit Barbara Strandgaard

Det er lørdag den 7. januar 2012.
De tre nye redaktører på Skræppebladet er på vej til Pilevangen i Solbjerg, for at jeg kan lave et portræt af det nye redaktørteam.
De bliver vist rundt og forklaret, hvordan det er at bo i afdeling 30 med de nye tekniske energisystemer. Efterfølgende bliver holdet sat til bords i min stue, hvor der hurtigt spreder sig god stemning.

Kirsten har skrivelyst
Den første, jeg vil præsentere, er den erfarne Kirsten Hermansen fra Søvangen afdeling 2.
Kirsten er allerede i godt gang med at fortælle, hvor hun bor, og det giver mig lyst til at vide noget mere om, hvad der fik hende til at komme og være frivillig på Skræppebladet.
”Faktisk var der ikke andre, der ville være med”, smiler Kirsten og fortsætter med at fortælle om, at hun blev valgt på et afdelingsmøde.
Kirsten har et bredt kompetencefelt, som strækker sig over 30 år i Aarhus Kommune med administration på mange forskellige områder.
”Hvorfor vil du gerne skrive for Skræppebladet?” spørger jeg hende.
”Jeg har skrevet bunker af referater, men har mere lyst til at skrive spændende historier efter eget valg,” fortæller Kirsten.

Helle fortller gerne om Gellerup
Det andet portræt er af Helle Hansen, der bor i afdeling 4, Gellerupparken. Helle er uddannet journalist og forklarer, hvor glad hun er for at bo i Gellerup, hvor hun også arbejder for Aarhus Kommune, som kommunikationsmedarbejder.
Helle er glad for sit arbejde, og man kan høre, hvor meget hun brænder for Gellerupparken, hvor hun i de sidste tre-fire år i sin fritid også har været formand for afdelingsbestyrelsen. Helle er ligefrem en kendis i Brabrand og omegn, ja selv boligministeren kender hende.
Jeg spørger hende, hvordan hun fik lysten til at gøre noget for Gellerup.
”Jeg synes, det er spændende og sjovt sted, og så er jeg vokset op i Gellerup. Det var derfor, jeg blev journalist, fordi jeg oplevede, at aviserne skrev så meget grimt om Gellerup”, fortæller Helle, som siden 1994 været aktiv on/off på Skræppebladet.

Hans startede som ordblind
Hans Esmann Eriksen er den sidste jeg portrætterer. Da det bliver hans tur til at sige noget, spørger jeg ham, om han kan lide at være sjov. Hans bryder ud i et gnæggende grin og siger:
”Jeg er seriøs, så det halve kan være nok”.
Hvor længe har du været med til at skrive for Skræppebladet, og hvad er årsagen til det?, spørger jeg Hans.
”I tre år har jeg været med, fordi jeg havde lyst til, at der skulle ske en ændring. Jeg var holdt i foreningsbestyrelsen, og jeg synes, at det var vigtigt med kommunikationen,” forklarer Hans og pointerer, at han også synes, at det er væsentligt at holde en god tone til vores journalistmøder.
I mange år har Hans arbejdet som konsulent, mest på produktionsområder, hvor han har gjort sin gang ingeniørmæssigt på store virksomheder.
I dag bor Hans i det nyere Sonnesgården, hvor halvdelen af boligerne er indrettet som medejerboliger. Her har han udsigt ud til togbanearealerne. Hans slutter med at fortælle, at han er ordblind, og forklarer det som årsagen til, at han aldrig har været god til at skrive, men han er blevet bedre til det med tiden.

Tre i en vil sikre udvikling
Til sidst spørger jeg hvorfor de har valgt at være et team, fremfor at være en redaktør.
”Vi synes, at det er for meget arbejde til en person, og så er det også godt at sparre med hinanden. Sjovt nok er vi også tre forskellige typer, som kan udfordre hinanden.
Med kun en redaktør kan det være svært at udvikle bladet, vi tre synes, at det er sundt med forandringer, og vi vil arbejde på at få en ny kultur, som giver flere frivillige, der også kan være med til fortsat at udvikle Skræppebladet,” siger de tre nye redaktører, som afslører, at det er Kirsten, der har mest styr på det med strukturen og økonomien.
Hans har styr på organisationen, produktionen og finpudser de arbejdsprocesser, der er at finde på Skræppebladet og Helle er den, der har styr på det faglige og kan sige, hvad vi kan blive bedre til at gøre i det journalistiske arbejde og give de frivillige skribenterner lyst til at skrive en god historie til glæde for alle Skræppebladets læsere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt