De mange runde fødselsdage

Kan det være sjovt at blive ældre?

Af Inger Bloch. Illustration af Jesper Ankjær

Man kan næppe påstå, at det ligefrem er skægt at blive gammel, men der er da opløftende elementer – f.eks. alle de gode anledninger til at fejre runde fødselsdage!

Det er, som om der bliver flere og flere: Man holder sin 60-års dag – måske med familie og venner til festlig sammenkomst – og så følger 65-års dagen, som markerer overgangen til pensionisttilværelsen. Nu får man tid til at gå på kursus om formiddagen, læse bøger, gå til koncerter, måske påtage sig et bestyrelseshverv osv.

Pludselig er 70-års dagen der – og dernæst 75-, 80-, 85-, 90- og måske 95- og 100-års dagene. De runde fødselsdage rykker tættere og tættere sammen.

Det er ikke alle, der markerer de ”runde dage”, men nogle gør. Og hvis man er så heldig at have en familie med børn og måske børnebørn, er det utrolig livsbekræftende at samle dem om sig og glæde sig over, at livet går videre, og at man selv er en del af dette kredsløb.

Nyd den alder, du har
Hele livet gør vi os tanker om vores alder. Først ønsker man sig ældre, og siden ønsker man sig yngre!

Jeg selv kan huske, at da jeg var fire år, glædede jeg mig meget til at blive fem år, for så blev jeg rigtig stor!

Da min kønne lillesøster var 18 år, så hun – til sin store irritation – meget yngre ud. Hvis vi skulle ud at more os lørdag aften i København, måtte hun medbringe sin dåbsattest for at blive lukket ind de forskellige steder for at bevise, at hun var fyldt 18.

Skulle jeg pege på, hvilken alder jeg synes, der er den bedste (hvis man i det hele taget kan sige sådan) – ville jeg vælge 40 år. Det er en god alder: Man har opnået noget viden og erfaring, kroppen er stærk, og man ser stadig ung ud.

Senere i livet er man måske så heldig at få et barnebarn – eller endog flere. Børnebørn er med rette blevet kaldt ”Livets dessert”. Alle, der er blevet bedsteforældre, ved, at den benævnelse er meget rammende.

Kan det virkelig være sjovt?
Skulle jeg her og nu besvare spørgsmålet: ”Er det sjovt at blive gammel?”, bliver svaret: ”JA DA!” – (altså sommetider – især hvis helbredet holder).

Mit råd vil derfor være: Nyd livet, og marker de runde fødselsdage til glæde for dig selv og dine!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt