Afd. 12. Plantedag i Thorsbjergs Gamle Have

Afdeling 12 – Thosrbjerg

Lille frugthave vil om få år forsyne Thorsbjerg med pærer, æbler, blommer og hindbær

Tekst og foto: Esben Trige

Lørdag d. 20. oktober var der træplantningsdag i Thorsbjergs Gamle Have.

Det var hårdt arbejde, og der blev plantet 14 træer, og nogle buske og løg blev sat i jorden. På grund af den lerede jord måtte der graves et anseeligt hul, så trærødderne kan få den bedst mulige start.

Både beboere og driftspersonale brugte lørdag eftermiddag på at forny og udvide Den Gamle Have, så den igen kan fremstå som en lille frugthave med pærer, æbler, blommer og hindbær. Børnene hjalp også til med plantningen og med at lægge nogle af de 200 blomsterløg.

Der er udvalgte planter, som ret hurtigt vil få frugt, så selvom der går et par år, før det sker, er alle spændte på at smage de første frugter.

Urban Farming er et begreb, der er oppe i tiden, og nu har Thorsbjergs beboere givet et godt bidrag til ”fri” og sund frugt til børn og voksne de kommende somre.

Den lerede jord og de foregående dages regnvejr gjorde træplantningsdagen til en noget smattet begivenhed, men takket være hjælp fra driftspersonalet – der kørte overskudsjord væk med maskiner og sørgede for spader og skovle – blev begivenheden en succes.
 
Afdelingsbestyrelsen havde bagt boller og kage og lavet kaffe, og der var sodavand til alle, så der var også tid til lidt hygge og en snak.
 
Alle træerne bliver nu forsynet med et skilt med frugtsort, planteår og navn på de beboere, der har plantet det pågældende træ.
 
Mange tak til alle beboerne og nogle flinke gårdmænd.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt