En aften med Sigrid

Det er sidste aften med den 31-årige “foto-kunstner” Silvio Zangarini i Sigrids Stue

Tekst og foto: Sean Ryan Bjerremand

Ved bordet i køkkenet sidder nogle piger og fifler med deres fotos, som ligger på aflange plancher, og projektkurator Ann-Sofie Christensen smalltalker med pigerne. I det andet rum står tre af Silvios venner og laver rammer til udstillingen dagen efter. Et par af pigerne viser stolt deres fotos frem. De er lavet med de hjemmebyggede kameraer og fremstiller motiverne lyst, mens baggrunden er sort.

Projektkurator på Sigrids Stue, Ann-Sofie Christensen (t.h.), holder af miljøet i Gellerup.

Projektkurator på Sigrids Stue, Ann-Sofie Christensen (t.h.), holder af miljøet i Gellerup.

Da børnene er gået et par timer senere, sætter Silvio, Ann-Sofie og jeg os rundt om bordet og smalltalker om projektet og om, hvordan de har oplevet det hele. Silvio er kommet her, fordi hans kæreste studerede ved Aarhus Universitet, men hun flytter nu videre til Holland, og Silvio vil tage med og se, hvad der dukker op af muligheder. 29-årige Ann-Sofie er kommet til Aarhus fra London, og for hende ville Aarhus ikke have været det samme uden Gellerup.

”Jeg er vokset op på Vesterbro i København, og jeg holder af et miljø, der ikke er som Aarhus generelt – meget pænt og stilrent – og sådan er Gellerup ikke, og det er det, jeg holder af,” siger Ann-Sofie Christensen.

En iransk ven af Silvio kommer ind sammen med sin kone, og han fortæller på livet løs om blandt andet iransk kunst. Der lyttes intenst i den uformelle atmosfære.

Den italienske fotograf Silvio Zangarinis fotokunstværk om Gellerup blev udstillet i Sigrid Stue.

Den italienske fotograf Silvio Zangarinis fotokunstværk om Gellerup blev udstillet i Sigrid Stue.

Vil projektet fortsætte?
Siden august 2011 har fire kunstnere huseret i Sigrids Stue. Først indhyllede nordirske Sandra Johnston Gellerup i lydcollager, så kom den amerikanske Mario Ybarra, Jr., med sin streetkunst og sit tegneunivers, så blev tegneuniverset fortsat af britiske Daniel van der Noon, inden Amitis Motevalli under temaet Fantastic Femmes lavede workshops for piger med fokus på etnisk håndværk. Nu er så Silvio Zangarini rejst af sted, men han håber på, at han i foråret kan fortsætte projektet i anden form.

Sigrids Stue, der i efteråret huserede i den tidligere skovbørnehave ved Gellerup Bibliotek, har nu midlertidig adresse i Foreningernes Hus på Gudrunsvej 10 A.
”Hvorvidt vi overlever på langt sigt, kan vi kun se frem til maj måned, hvor jeg er ansat til. Hvad der sker derefter, må tiden vise,” fortæller Ann-Sofie Christensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt