Afd. 5: At bo og være aktiv på Toveshøj – set fra to synsvinkler

Afdeling 5 – Toveshøj

Afdelingsbestyrelsesmedlem Abdulmalik sætter sammen med afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen fokus på Toveshøj og beboerdemokratiet

Af Abdulmalik Farah og Anett Sällsäter Christiansen

Anett og Abdulmalik fra afdelingsbestyrelsen ønsker begge, at Toveshøj bliver et dejligt sted at bo.

Anett og Abdulmalik fra afdelingsbestyrelsen ønsker begge, at Toveshøj bliver et dejligt sted at bo.

Abdulmalik: Hvad er Toveshøj egentlig?
Anett: Toveshøj har med sine 624 lejligheder en lille bestyrelse på syv medlemmer, der alle er meget aktive beboere i hverdagen. Mange aarhusianere kender først til Toveshøj, hvis man nævner Gellerupparken eller siger, at det er den boligafdeling, der er nabo til Bazar Vest. På Toveshøj har vi en god udsigt og masser af faciliteter og muligheder, ligesom mange andre områder i byen.

Hvad er vi kendt for?
Anett: Motionslegepladsen, som blev indviet i 2009, samt at beboerhuset Laden ligger på afdeling 5’s jord. Tovshøjskolen, fem institutioner og en ungdomsklub. Men der er også et stærk foreningsliv for børn.

Toveshøj er også en del af Helhedsplanen. Her skal både bygges plejeboliger og et lokalcenter. Og Folkesundhed Aarhus flytter ud til området. Brabrand Boligforening er desuden gået i gang med at undersøge muligheden for at omdanne flere stuelejligheder i en blok til ældreboliger.

Udover den fysiske helhedsplan er afdelingen også med i arbejdet med den boligsociale helhedsplan, som bestyrelsen her i foråret skal være med at skrive sammen med den nyansatte boligsociale leder.
Det tætte samarbejde i bestyrelsen betyder meget, og det er vigtigt, at kommunikationen er i orden. Der findes ikke ingen dumme spørgsmål – det er kun dem, man bliver klog af at lytte til.

Hvad synes du om fremtiden i Toveshøj?
Anett: Jeg brænder for, at børn og unge skal have en god og meningsfuld fritid, og at de unge kommer i beskæftigelse. Og så skal de ældre på Toveshøj også have lov til at blive gamle i det lokalområde, som de i så mange år har boet i. Med de nye muligheder, som byder sig med både den fysiske og boligsociale helhedsplan, bliver Toveshøj et rigtigt godt sted at bo.

Hvad drømmer du om?
Anett: Vi vil gerne, at alle føler, at de kan tage del i fællesskabet. Vi er glade for cykelværkstedet i kælderen på Janesvej 43, og at Fritidspatruljen kommer og leger med områdets børn og unge, hvor nu også foreninger er begyndt at deltage. Vi drømmer også om små haver, hvor der kan dyrkes grøntsager, krydderurter og et godt humør. Vi har arealet, men skal lige organisere projektet.

Jeg stillede op til Toveshøjs bestyrelse, fordi jeg gerne ville være med til at lave flere børneaktiviteter. Men det viste sig snart, at jeg kom til engagere mig ikke kun i børnene, men også i de ældre, så i byudvalget og boligteknisk for så til slut komme til at beskæftige mig med hele helhedsplanen og alle dens muligheder.

Anett: Hvad med dig Abdulmalik, hvorfor er du i afdelingsbestyrelsen?
Abdulmalik: Jeg besluttede at stille op som medlem til Toveshøjs bestyrelse, fordi jeg tror, at jeg kan bidrage med nogle ting til det sted, hvor jeg lever i Aarhus. Toveshøj huser mange forskellige etniske mennesker, men alle beboerne har en fælles interesse i, at de alle gerne vil være med til at gøre Toveshøj til en dejlig sted at bo. Det er mit vigtigste mål, og at være med til at realisere vores visioner for Toveshøj,

Husk beboermødet midt i april
Brænder du for Toveshøj? – eller er du måske bare nysgerrig efter at vide, hvordan tingene hænger sammen på Toveshøj, så har du nu muligheden for at blive klogere, hvis du kommer til beboermødet tirsdag den 16. april i Laden – og du har mulighed for at stille op til afdelingsbestyrelsen.
Beboermødet er direkte demokrati. De beboere, der dukker op, bliver hørt, og de, der bliver væk, bliver ikke hørt.Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt