Nyt miljøvenligt vaskeri

Fællesvaskeriet i Holmstrup er blevet fuldstændigt renoveret

Af Jens Skriver

Selv om en fornyelse af hele lokalet ikke er blevet færdig, virker det ny vaskeri indbydende. Jeg har prøvet det én gang, og det var nemt at bruge. I det gamle vaskeri kom mange nemt til at fjumre og vælge andre maskiner end dem, man bestilte på panelet.

Nye maskiner og et rent og lækkert vaskeri

Nye maskiner og et rent og lækkert vaskeri

Sådan fungerer det nye vaskeri
Afdelingsbestyrelsen har meddelt, at Holmstrup har fået ”boligforeningens mest energivenlige, mest allergivenlige, mest moderne og flotteste vaskeri”. Jeg sætter Edwin Juhl fra afdelingsbestyrelsen stævne og beder ham fortælle nærmere om det nye vaskeri.

”Problemet var, at der kun blev brugt 25-30 procent af kapaciteten i det gamle vaskeri,” forklarer han.

”Mange beboere har købt deres egne maskiner. Om afdelingens samlede strømforbrug derved er blevet større, er dog svært at sige, da forbruget er meget individuelt. Under alle omstændigheder er de nye maskiner meget energivenlige. Der sidder en vægt i tromlen, så maskinerne bruger vand efter tøjets vægt. Jo mindre vand, jo mindre strøm.

Endvidere doceres mængden af sæbe efter det valgte program og tøjet, så der vil ikke forbruges nær så meget sæbe som før. Vaskemiddel og skyllemiddel vælges automatisk, med mindre man vil bruge medbragte midler.”

Finansiering
Det forklares også, at renoveringen er betalt over konto 116, ”planlagt vedligeholdelse”, og at der længe har været afsat penge til formålet. Udgiften har været mindre end budgetteret, så der er blevet råd til et one-touch betalingssystem, så man betaler og vælger program på maskinen.

Og så bliver lokalet også sat i stand, og der er bestilt nye møbler.

Der er stillet syv maskiner og tre tørretumblere op, og de har stor kapacitet, i fald flere vil bruge vaskeriet. Derimod er der ingen centrifuger.
”De er unødvendige og kræver sikkerhedsgodkendelse,” slutter Edwin.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt