Parkruns 3-års-jubilæum blev fejret med bravur

konceptet er blevet en stor succes

Af Elsebeth Frederiksen, fotos af Henning Lorenzen

Ved Hasle Bakker mødes løbere fra hele Aarhus og omegn hver lørdag morgen kl. 9 for at løbe fem kilometer i området omkring bakkerne. Lørdag den 11. maj var der 3-års-jubilæum, og der var også et rekordstort antal deltagere.

Løberne står klar til at løbe de 5 km

Løberne står klar til at løbe de 5 km

Vejret var fint og ikke for varmt til en rask løbetur på 5 kilometer, og 90 løbere var mødt op klokken lidt i 9. I dagens anledning var de frivillige mødt op med kage, frugt og varm kakao, som var sponseret af Hasle Bakker, som gerne vil have mere fokus på området og samtidig ønsker, at det bliver brugt.

Jan Christensen, som er tovholder for projektet og frivillig, fortæller, at Parkrun-konceptet stammer fra England, men at det i dag har spredt sig til hele verden. Det foregår fem steder i Danmark.
Det koster ingenting at deltage i Parkrun. Man skal blot registrere sig på hjemmesiden parkrun.dk, hvorefter man får en stregkode, som man tager med til løbet, så man kan få registeret sin tid.

Tovholder Jan Christensen, med klaphat i dagens anledning, gør klar til at sætte Parkrun i gang

Tovholder Jan Christensen, med klaphat i dagens anledning, gør klar til at sætte Parkrun i gang

De frivillige møder op lidt tidligere. I dag sætter de en pavillon op, men normalt bruger de bare tid på at lave pile af mel på hele ruten. Mel er smart, fordi det hurtigt forsvinder igen, og man dermed ikke skal rundt og samle mærker ind bagefter.

I de tre år, Parkrun har fundet sted ved Hasle Bakker, er løbet kun blevet aflyst én gang. Det var den 24.12.2011. En dato, hvor alle syntes, det var acceptabelt at aflyse. Ellers er de frivillige stolte af at have gennemført løbet trods sne og glatte veje.

Den første løber kommer ind efter ca. 17 min., og derefter kommer folk ind én efter én forbi mållinjen, som i dagens anledning er markeret med dannebrog på hver side af stien. Så står den ellers på lidt hygge med frugter og kage, selvom de mest hardcore-løbere holder sig til de sunde forfriskninger.

Ca. kl. 10.30 er pladsen ved at være tom, og folk aftaler at mødes igen næste lørdag. Nye løbere er altid velkomne.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt