Stemmer ved Søen

Solskin, sommerstemning og spontanitet prægede kulturarrangementetved Brabrand Sø, hvor der blev læst digte og spillet musik

Af Sean Ryan Bjerremand, foto af Anett S. Christiansen

Det er med en tur til en kulturel begivenhed som med en rejse: Oplevelsen vil altid være subjektiv og præget af den enkeltes umiddelbare tilgang til begivenheden. Det gælder også min egen oplevelse, da jeg den 8. juni dukkede op til arrangementet Stemmer ved Søen. Solskinnet var fantastisk, lige noget der gav lyst til at få en på opleveren. Jeg vidste ikke, hvad der skulle ske – havde blot overfladisk set et program og tænkt: ”Det lyder da meget sjovt”.

Blandt de deltagende kunstnere var Søren Ulrich Thomsen, der debuterede helt tilbage i 1981, og ghettodigteren Yahya Hassan, der debuterer i år med en digtsamling udgivet af Gyldendal.

Nå, men så lyttede jeg vel koncentreret og sørgede for at notere alle de gode digte ned, så jeg ikke gik glip af noget?
Næh. Det var en spontan tur, og alt foregik spontant og med respekt for den indre nethinde. Det gjaldt for mig om at suge til mig af indtryk og stemninger fra den ene time, jeg kunne nå at få med.

Frisbee, afslappende poesi og stille summen
Det er tydeligt, at jeg ikke er den eneste, der har det på denne måde. På højre side af pladsen står Gellerup Bibliotek, og de har bøger med, som folk kan stå og kigge i. Det er ikke mit indtryk, at Lone Hedelund fra biblioteket står og har de store planer:
”Tja, vi tog bare med….” – men stemningen afslører, at der hygges.

Vibeke Harsberg fra Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv viser stolt de mange plancher om City Vests begyndelse, blandt andet med biograf, og også længere tilbage – til de ældre generationers leveforhold på godt og ondt. Heriblandt en planche, der omtaler Holger Højriis, som der fortælles om andetsteds her i bladet.

Vibeke Harsberg fortæller, at det er et problem, at kun få kender til lokalarkivet, som fortæller områdets historie. Selv ender jeg med at blive interviewet om mit liv i Gellerup-Toveshøj siden 1977, om arbejdsløshed, drømme, venskaber og om at give livet i Gellerup mening.

En tur rundt på pladsen viser, at stemningen er lagt an på det afslappede. Yderst mod vejen står campingvogne, og en mor og hendes søn spiller med frisbee. Mange lytter til digterne og musikerne i det natursmukke område, og roen stråler ud af folk, som sidder stille og roligt og lytter, mens ordene og musikken kommer fra højtalerne i fin akustik.

Ved boderne kan man få sig for eksempel en god kop kaffe, en øl, sodavand eller andet til rimelige priser. Jeg køber en kop kaffe til fem kroner, men modstår fristelsen til en shawarma. Folk summer stille og roligt rundt, og stemningen er harmonisk.

Måske deltagerne denne dag føler sig som i Søren Ulrik Thomsens digt ”Levende”:

Henover himlen sejler mit øje
henover øjet sejler mit lys
henover lyset sejler min blæst
henover blæsten sejler min hånd
henover hånden sejler min hud
henover huden sejler min puls
henover pulsen sejler mit blod
henover blodet sejler min dag og min nat
henover dagen og natten sejler mine år
henover årene sejler min død.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt