Aarhusianerne tog på vandretur i Gellerup i festugen

Festuge-projektet med byvandringer mellem blokken i Gellerup og Toveshøj blev en succes med mange nysgerrige aarhusianere og medier som deltagere

Byvandringsprojektet ”Bag blokken – vandrerhistorier i Gellerup” blev en flot succes i Aarhus Festuge med pæne besøgstal på alle de seks annoncerede rundvisninger. Derudover var der også arrangeret to ekstra rundvisninger af skoleklasser.

Gæsterne hørte blandt andet om haveforeningen Grønærten, som i 40 år har lejet nyttehaver ud til beboerne i Gellerupparken

Gæsterne hørte blandt andet om haveforeningen Grønærten, som i 40 år har lejet nyttehaver ud til beboerne i Gellerupparken

Fire unge studenter og en håndfuld lokale aktive havde i ugen op til Aarhus Festuge øvet sig i at gennemføre ruterne, så de kom til at passe med tid og distance, samtidig med at de blev krydret med facts om Gellerup og Toveshøj og med guidernes egne personlige kommentarer.

Alle byvandringerne begyndte på Gellerup Museum, hvor deltagerne mødtes. Der var mulighed for tilmelding via festugens hjemmeside. Men teknikken duede dog ikke altid, og næsten hver dag så det ud, som om der kun var få tilmeldte til rundvisningerne. Men mange af deltagerne valgte bare at dukke op på adressen for gå med på en af to planlagt ruter, en for de hurtige og en for de langsomme. De fleste dage var der afslutning i Bazar Vest efter et besøg i Fredens Moské.

Positive tilbagemeldinger

Projektet blev støttet af Det Kriminalpræventive Råd og gennemført i samarbejde med firmaet Gemeinschaft, der undervejs lavede en lille evaluering af byvandringerne blandt flere af deltagerne.

Tilbagemeldingerne herfra var meget positive og med stor ros til guiderne, som var med til at give ægte liv til besøget. Samtidig var der fra mediernes side stor opmærksomhed omkring rundvisningerne, som bliver lavet af de beboere, som lever i området.

Byvandringerne ”Bag blokken” lokkede mange aarhusianere til Gellerup i festugen

Byvandringerne ”Bag blokken” lokkede mange aarhusianere til Gellerup i festugen

Fortsætter med guideture

I regi af Gellerup Museum og den boligsociale helhedsplan vil erfaringerne fra festugens rundvisninger blive brugt på at udvikle et koncept for regelmæssige guideture for gæster og andre besøgende, som gerne vil høre om livet mellem blokkene.

Det forventes, at det vil blive muligt at tilbyde ture med forskellige temaer som for eksempel Helhedsplanen eller ungdomsliv i Gellerup.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-08 Oktober side 6
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2013-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data