Aarhusianerne tog på vandretur i Gellerup i festugen

Festuge-projektet med byvandringer mellem blokken i Gellerup og Toveshøj blev en succes med mange nysgerrige aarhusianere og medier som deltagere

Tekst Helle Hansen, foto Anette Hansen

Byvandringsprojektet ”Bag blokken – vandrerhistorier i Gellerup” blev en flot succes i Aarhus Festuge med pæne besøgstal på alle de seks annoncerede rundvisninger. Derudover var der også arrangeret to ekstra rundvisninger af skoleklasser.

Gæsterne hørte blandt andet om haveforeningen Grønærten, som i 40 år har lejet nyttehaver ud til beboerne i Gellerupparken

Gæsterne hørte blandt andet om haveforeningen Grønærten, som i 40 år har lejet nyttehaver ud til beboerne i Gellerupparken

Fire unge studenter og en håndfuld lokale aktive havde i ugen op til Aarhus Festuge øvet sig i at gennemføre ruterne, så de kom til at passe med tid og distance, samtidig med at de blev krydret med facts om Gellerup og Toveshøj og med guidernes egne personlige kommentarer.

Alle byvandringerne begyndte på Gellerup Museum, hvor deltagerne mødtes. Der var mulighed for tilmelding via festugens hjemmeside. Men teknikken duede dog ikke altid, og næsten hver dag så det ud, som om der kun var få tilmeldte til rundvisningerne. Men mange af deltagerne valgte bare at dukke op på adressen for gå med på en af to planlagt ruter, en for de hurtige og en for de langsomme. De fleste dage var der afslutning i Bazar Vest efter et besøg i Fredens Moské.

Positive tilbagemeldinger
Projektet blev støttet af Det Kriminalpræventive Råd og gennemført i samarbejde med firmaet Gemeinschaft, der undervejs lavede en lille evaluering af byvandringerne blandt flere af deltagerne.

Tilbagemeldingerne herfra var meget positive og med stor ros til guiderne, som var med til at give ægte liv til besøget. Samtidig var der fra mediernes side stor opmærksomhed omkring rundvisningerne, som bliver lavet af de beboere, som lever i området.

Byvandringerne ”Bag blokken” lokkede mange aarhusianere til Gellerup i festugen

Byvandringerne ”Bag blokken” lokkede mange aarhusianere til Gellerup i festugen

Fortsætter med guideture
I regi af Gellerup Museum og den boligsociale helhedsplan vil erfaringerne fra festugens rundvisninger blive brugt på at udvikle et koncept for regelmæssige guideture for gæster og andre besøgende, som gerne vil høre om livet mellem blokkene.

Det forventes, at det vil blive muligt at tilbyde ture med forskellige temaer som for eksempel Helhedsplanen eller ungdomsliv i Gellerup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt