Lederen

Nye tider vinker forude

Af Helle Hansen

September måned har som altid stået i beboermødernes tegn rundt i boligforeningens afdelinger. Alle steder med budget og mulige huslejestigninger på dagordenen. Og i mange afdelinger også med valg af nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer samt en orientering om sidste års resultat på programmet. Og i Hasselager har boligforeningens seneste skud på stammen, afd. 25 Østergårdsparken, holdt sit første ordinære beboermøde.

For foreningsbestyrelsen har september måned budt på endnu flere møder end blot beboermøderne, hvor medlemmerne plejer at skiftes til at tage rundt og fortælle om foreningens forhold.
Midt i september modtog foreningsbestyrelsen nemlig resultatet af den organisationsanalyse, som konsulent-firmaet Muusmann har arbejdet på siden sommerferien. En analyse, som er kommet med anbefalinger til, hvordan organiseringen af administrationen i Brabrand Boligforening skal se ud i fremtiden.

På flere ekstraordinære bestyrelsesmøder er anbefalingerne blevet diskuteret og evalueret. Og foreningsbestyrelsen har besluttet, at den ønsker at inddrage repræsentantskabet og medarbejderne i det videre arbejde med at udvikle foreningen.
Det betyder, at alle repræsentantskabets 117 medlemmer og boligforeningens ansatte er blevet indkaldt til et stort fællesmøde onsdag den 2. oktober. Her vil de blive præsenteret for nogle af de anbefalinger, som Muusmann-rapporten er nået frem til.

At involvere afdelingsbestyrelserne og medarbejderne på den måde er nye toner i Brabrand Boligforening. Og det tyder på, at den nye foreningsbestyrelse ønsker at skabe mere åbenhed og gennemsigtighed i de vigtige beslutninger, som skal træffes i foreningen, i forbindelse med at der skal findes hele tre nye ledere til boligforeningens administration.

Det bliver spændende at følge, hvordan de beboervalgte repræsentanter rundt i de efterhånden mere end 20 afdelinger tager imod denne nye invitation til at være med til at lægge strategien for, hvordan boligforeningen skal udvikle sig i de kommende år.

Det tyder helt sikkert på, at der vinker nye tider for beboerdemokratiet og beboernes stemme i Brabrand Boligforening. Men det stiller også krav til, at beboernes repræsentanter tager imod udfordringen, og at de involverer sig og tager ansvar, så de kan være med til at vise vejen frem og måske være med til skabe Danmarks bedste beboerdemokrati.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt