Aarhus har nu to rådmænd fra Gellerup

Næsten alle partier i byrådet har tilknytning til Gellerupområdet på den ene eller anden måde

Af Helle Hansen, foto Birger Agergaard

Da stemmerne var talt op efter kommunalvalget tirsdag den 19. november, og alle de nye byrådsmedlemmer var præsenteret, afslørede resultatet, at det kommende byråd over en bred kam har en meget tæt tilknytning til Gellerup og Brabrand.

Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek (V), tidligere beboer i Gellerupparken

Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek (V), tidligere beboer i Gellerupparken

Det gælder ikke mindst de to rådmandsposter for Børn og Unge og Kultur og Borgerservice. Førstnævnte post bliver de kommende fire år besat af Venstres Bünyamin Simsek, der er vokset op i Gellerup, hvor han med sine tyrkiske forældre kom til som toårig. Først i 2003 flyttede han og hustruen Fatma Øktem, der i dag sidder i Folketinget for Venstre, fra lejligheden på Gudrunsvej til parcelhuset i Tilst.

Radikale Rabih Azad-Ahmad, der bliver Aarhus’ nye kulturrådmand, kom til Gellerup som syvårig som flygtningebarn fra Libanon. Han bor stadig med sin kone og tre børn i en lejlighed på Gudrunsvej, men han har netop flyttet sit advokatkontor fra Gellerup til Ryesgade i Aarhus centrum.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad. V) bor i Gellerupparken

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad. V) bor i Gellerupparken

Rådmand fra Tovshøjskolen
En tredje rådmand har også en nær tilknytning til Gellerupområdet. Det er SF´s Thomas Medom, der siden i sommer har været skolelærer på Tovshøjskolen. Han bliver fremover rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Eks-suppleant, nabo og vejleder
Enhedslistens nykårede stemmesluger Maria Sloth har også haft tilknytning til Gellerup, hvor hun for et par år siden for en kort bemærkning blev valgt til suppleant til Gellerupparkens afdelingsbestyrelse. Hun fraflyttede dog afdelingen, før hun blev indkaldt som medlem.

Dansk Folkepartis ny byrådsmedlem Knud Mathiesen er til daglig også i nærkontakt med Gellerup. Han bor nemlig i et af husene på Sigridsvej, klods op ad Gellerupparken.

Og endelig sidder socialdemokratiske Hüseyin Arac til daglig i Folkeinformation på Gellerup Bibliotek, hvor han ved siden af sit byrådsarbejde passer sit arbejde med at vejlede borgerne i Gellerup med at finde den rette vej i samfundet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt