Malene nåede hjem til jul

Rækkehuset på Baunevej i Hasselager er blevet udstyret med ekstra ventilation, som skal forebygge svamp og fugt

Af Helle Hansen – arkivfoto (kun online) af Kirsten Hermansen

Fem dage før jul kunne afdelingsformand Malene Tran flytte tilbage til sit rækkehus på Baunevej i Hasselager. Sammen med sin 14-årige søn var hun i oktober blevet genhuset, efter at der var fundet skimmelsvamp i rækkehuset, og fordi sønnen måske fik næseblod på grund af det dårlige indeklima.

Skræppebladet skrev i november om, hvordan afdelingsformanden ikke vidste, om hun ville nå hjem til jul.

”Vi nåede hjem, men vi holdt jul hos noget familie, fordi vi ikke kunne nå at komme på plads på så kort tid,” fortæller Malene Tran til Skræppebladet.

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp. Arkivfoto af Kirsten Hermansen, Skræppebladet december 2013.

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp. Arkivfoto af Kirsten Hermansen, Skræppebladet december 2013.

Nymalede vægge og nyhøvlet gulv
Mens Malene og hendes søn var genhuset, blev noget af tapetet i stuen og værelset dampet af, og væggene renset og malet. Og gulvet i stuen er blevet afhøvlet og lakeret, ligesom der er blevet opsat ventilation i stuen og en ny ventilator på toilettet, som skal hjælpe med at dæmpe luftfugtigheden.

”Det var meningen, at det kun var en og en halv væg, der skulle have været renset af i stuen og værelset. Jeg valgte dog selv at pille resten af tapetet af for at være helt sikker på, at vi fik renset alt svamp og fugt af væggene. Den udgift er blevet betalt via min vedligeholdelseskonto og er løbet op i en regning på 11.000 kroner,” fortæller hun.

Underlig gulvlugt
Malene Tran håber, at de ting, der er blevet gjort for at forbedre boligen, virker. Foreløbig kan hun konstatere, at luftfugtigheden ikke er så høj, som den plejer at være. Men hun oplever desværre stadig, at der kommer en underlig lugt, når folk går på hendes stuegulv.

”Det kommer ligesom en lugt af gammel kælder op fra gulvbrædderne, men jeg har ikke nogen kælder. Og jeg synes også, at det nyafhøvlede gulv allerede har fået en mærkelig farve og nogle store revner,” siger Malene, som dog håber på, at indeklimaet i rækkehuset bliver bedre fremover.

”Jeg har bedt om at få rapporten om huset tilstand, når den er klar. Og så er jeg spændt på at se min varmeregning, fordi den nye udluftning i stuen og på toilettet kører 24 timer i døgnet. Så hvad mon det koster mig?” spørger Malene Tran.

Plet i loftet
Foreløbig giver Malene Tran det en ny chance at bo i det lille rækkehus, der er hendes drømmested. Hun og sønnen har dog allerede oplevet, at nogle af generne er vendt tilbage. Det gælder sønnens næseblod, og at både Malene og sønnen igen har brug for at tage astmamedicin.

”Og i min søns værelse kan jeg ane en plet i loftet, hvor der tidligere var en fugtplet, der nærmest voksede hår på. Loftet er ikke blevet malet, men kun vasket af. Jeg håber ikke, at fugten kommer igen,” siger Malene Tran.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt