Afd. 4: Gellerupparken siger nej til videokameraer

Afdeling 4 – Gellerupparken

Toveshøj indfører videoovervågning til foråret, men Gellerupparken vil hindre hærværk på andre måder

Af Birger Agergaard, foto Birger Agergaard og Ulrik Ricco Hansen

Mens Toveshøj om et par måneder har videokameraer i gang med at overvåge indgange, kældre mv., så stemte et klart flertal af fremmødte beboere nej til, at der skal indføres videoovervågning i Gelleruparken. Argumenterne var ellers de samme på hver sin side af Edwin Rahrs Vej: Der er alt for meget hærværk og svineri, og videoovervågning vil kunne øge beboernes tryghed.

Aftenens ordstyrer, Khaled Mansour, offentliggør det første afstemningsresultat, assisteret af Peter Iversen, stemmeudvalget, og observatør Abu Bilal.

Aftenens ordstyrer, Khaled Mansour, offentliggør det første afstemningsresultat, assisteret af Peter Iversen, stemmeudvalget, og observatør Abu Bilal.

Modstand mod kameraer
Men et klart flertal blandt de fremmødte beboere var modstandere. Der var to forslag, et til 41 kroner ekstra om måneden for de største lejligheder, og et andet, som dækkes ind af den fysiske helhedsplan, men begge forslag faldt med et brag.

Modstanderne var i det hele taget imod kameraer. Dels af principiel modstand mod dem, og dels sagde flere, at kameraer ikke vil hindre hærværk, griseri og tis i elevatorerne. De forsøg, der har kørt udvalgte steder i Gellerupparken, har ikke hjulpet på de ting, sagde de.

Flere nævnte også, at hvis man skal spare penge i afdelingen, vil det være bedre at tætne de utætte skydedøre og altanpartier, som koster alt for meget på varmekontoen.

Foreløbig skrinlagt
Afdelingsformand Helle Hansen, der sammen med et flertal i afdelingsbestyrelsen blev underkendt, siger efter beboermødet:

”Det betyder, at tanken om videoovervågning er skrinlagt. Vi vil ikke umiddelbart bringe forslaget op igen, men nu må vi jo se, hvilke erfaringer Toveshøj gør sig. Hvis deres erfaringer bliver rigtig gode, kan sagen jo bringes op på et nyt beboermøde engang.”

Afdelingsbestyrelsen vil nu se på nogle af de andre forslag til at nedbringe hærværk, som var fremme på beboermødet. Det blev nævnt, at foreningerne i samlet flok skal løse opgaven, og forældre skal være bedre til at tage vare på deres børn.

Det kan også blive aktuelt at se på overvågning af containergårdene – men det kommer til at vente, til de bliver renoveret i forbindelse med Helhedsplanen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt