Gellerup.nu og her (mar. ’14)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toves-høj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Vi markerer i dette nummer, at Landsbyggefonden endeligt har godkendt den boligsociale helhedsplan. Det giver skub i ansættelserne, der skal hjælpe beboerne med at sætte gang i aktiviteter.
Unge fra Fritidspatruljen har stemt dørklokker i Gellerupparken, fordi de undrede sig over, at ret få af børnene herfra bruger de gratis fritidstilbud. Det kom der et par interessante resultater ud af.

De unge var også aktive på en uddannelsesdag – kun for piger. Dagen var arrangeret af piger, der gerne ville fortælle andre om uddannelser og gymnasieretninger.

En ung forfatter, Hanne Viemose, bor på Toveshøj og kan ofte ses i selskab med kaffe og computer i en af Bazarens cafeer. Her skriver hun bedst. Vi bringer et portræt af hende.

Mere om børn og unge: omkring 1500 af dem deltog i tre dages børnefestival, og den blev en stor succes på alle måder. Vi har en fotoreportage fra festivalen (forsidebilledet).

Ni kvinder i Gellerup er blevet uddannet som miljøambassadører, og det fortæller vi nærmere om. Det handler om at få en god viden om at spare på energien – og give den videre til andre beboere i området. På den måde sparer man også penge på huslejen.

En af Gellerups mange ildsjæle, Ahmed Mohamed Yousuf, fik forleden Samvirkets Pris – det har vi også en lille historie om sidst i bladet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt