Afd. 6: Jubilæum i fuldt vigør

Afdeling 6 – Holmstrup

Holmstrup Beboerforening fejrer sit 20-års-jubilæum

Tekst Jens Skriver, fotos Martin Krabbe

Først i april holder Holmstrup Beboerforening jubilæumsfest for foreningens medlemmer og Holmstrups beboere. Kurt Aabo Møller, der har været med siden starten, kan fortælle meget om baggrunden for aktiviteten.

Fredag eftermiddag er et af foreningens mest travle tidspunkter.

Fredag eftermiddag er et af foreningens mest travle tidspunkter.

I tidernes morgen var der i de lokaler, Pensionistklubben nu har, en forgænger, der startede med at hedde ”Endestationen”, så blev det til ”Linie 14” og til sidst ” Holmstrup billardklub” med to store billardborde.

Det gik i sig selv igen, men omkring 1990 startede ”Holmstrup Akvarieklub” i beboerforeningens nuværende lokale.
En bardisk erstattede hurtigt fugle og akvarier, men der manglede et toilet. Der var kun en håndvask og et forhæng. Da det udviklede sig til et privat foretagende, gik det i sig selv igen i 1993.

Beboerforeningens start
En midlertidig bestyrelse for en beboerforening startede op i 1993 og fik lokalet. Manglen på et toilet var åbenbar i lokalområdet, hvilket fik beboerrådet til lynhurtigt at bevillige 40.000 kroner til indretning af et sådant. Foreningens første ordinære generalforsamling afholdtes i april 1994, hvor der blev vedtaget et sæt vedtægter, som tog højde for tidligere tiders synder og fastlagde klare retningslinjer for bestyrelsen.

Flere lokaler
Bestyrelsen er på fem medlemmer. FAS skaffede et lån på 10.000 til opstart. Senere fik man fotoklubbens lokaler bagved, så der blev mulighed for at følge med i trafikken på Jernaldervej, og hvad der foregår på parkeringspladsen foran Brugsen.
Et yderligere lokale er kommet til, hvor der er indrettet en internetcafé. Der er mulighed for at holde lokalerne pænt ved lige, og overskud skal gå tilbage til medlemmerne i form af fælles arrangementer.

Til daglig
Den dag, jeg kiggede forbi for at tale med kassereren Rikke Birkholm, nød nogle en øl, mens andre læste avis eller var på internettet. Der må ryges i lokalerne. Rikke kan fortælle, at der er gratis kaffe, avis og internet, mens der kan købes øl, sodavand, vin og toast.

Der er to PC’er, fjernsyn, projektor og storskærm til landskampe. Sidste lørdag i måneden er der gratis frokost, og køleskabet tømmes sidste dag før skoleferien, hvor der holdes lukket, så lokalerne kan sættes i stand. Aktiviteten er en social klub og samlingssted for Holmstrup på foreningsbasis , så man skal være medlem for at komme der.

Enkelte medlemmer kommer udefra
Mange er meget glade for klubben. Der holdes fest tre gange om året, og tit går nogle sammen og laver mad i weekenden. Man arrangerer også fødselsdage.
”Aktiviteten har godt 100 medlemmer, og der kommer nok ca. 10-15 stykker dagligt. Nogle af de gamle er faldet fra, men gennemsnitsalderen i dag er nok omkring 40,” slutter Rikke og Kurt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt