At skrive er at leve

En opfordring til at overveje at kaste sig ud som skribent for Skræppebladet og komme på en spændende opdagelsesrejse

Af Sean Ryan Bjerremand

Lørdag den 5. april var der Visionsdag i Skræppebladets redaktion. Formålet var, at vi skulle brainstorme om bladets fremtid, og uden at røbe for meget – processen er slet ikke slut – kan jeg sige, at der kom en god diskussion ud af mødet. Blandt andet er der bred enighed om, at måden, der rekrutteres medlemmer på – som det sidste punkt på dagsordenen på beboermødet – er forældet. Det skal være lysten, der driver værket!

Lad os få det hele op i et fugleperspektiv – se på borger-journalistikken som en personlig opdagelsesrejse i de omgivelser, som man måske blot bevæger sig rutinepræget igennem. Det kan være foreninger, musik- eller teaterevents, samtale med etniske palæstinensere i forbindelse med politiske problemstillinger, en tur i Bazar Vest, møde med spændende personligheder, altså kort sagt: Hvad fantasien tillader én – så bliver det hele måske lidt mere interessant.

Jeg vil her tage udgangspunkt i mine egne oplevelser:
I 2011 havde jeg købt en computer og fået internet. Nu fik jeg lyst til at komme i gang som borgerjournalist igen og opleve omverdenen på den oplevende og fortællende måde. Ud og opleve noget og derefter fortælle andre om det. Alle mennesker har noget spændende at fortælle – og nogle gange kan de spændende beretninger give lyst til at opleve og fortælle endnu mere. I april 2011 blev jeg valgt som suppleant, og i september 2011 kom jeg med i redaktionen for Gellerupparken, og det har jeg så været frem til beboermødet nu i april, da jeg har valgt at tage en pause.

Men lad mig fortælle om nogle oplevelser:

Maj 2012
Jeg står ved en fodboldkamp. Solen er høj, og en tidligere kollega i Bilka og jeg sludrer lidt om, hvad hun har lavet af frivillige projekter i Gellerup. Vi får spontant den idé at tage over i bazaren og anmelde restauranterne. Det gjorde vi så i et års tid, hvilket kom læserne af indstikket for Gellerup til gode. På Gellerup Fællesråds regning!

April 2013
Til foredrag i Café Perlen og en forrygende fortælling ved Lars Nikolaisen, lokalarkivet for Brabrand og Årslev. Tiden flyver afsted, og resultatet bliver et par dage med en intens opdagelsesrejse rundt i Gellerup og ind i midtbyen og ned på Brabrand Kirkegård for at se de beskrevne lokaliteter og prøve at se tingene for mig, inden artiklen blev skrevet. Vi fik her den idé at lave et historisk tema, og jeg har, efter at have brugt to feriedage sidste år på at skrive om købmanden Hans Broge, moret mig noget så gevaldigt, når jeg har besøgt min kammerat, der bor i DK4´s medarbejderlejlighed i Mindegade – tænk sig at sidde i hvad der engang var Hans Broges køkken.

Ovenstående er ment som eksempler på, at det kan være som en mindre rejse at være frivillig journalist på Skræppebladet.
Her oplever man på en alternativ måde, at H.C. Andersen havde ret, da han skrev: ”At rejse er at leve.”

De knap tre år som borgerjournalist er en tid, jeg uanset hvad aldrig kommer til at fortryde. Det er interessant at opleve samfundet på en anderledes måde, og borgerjournalistgerningen kan på denne måde blive en lille opdagelsesrejse i sig selv.
Så kan du lide at fortælle – så overvej dine muligheder. Du kommer ikke til at fortryde det, selv hvis du kun skriver én artikel.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt