Fra fleksjobber til rådmand

Jette Skive fra Dansk Folkeparti er den nye rådmand for Sundhed og Omsorg og har brug for tid til at lære det

Tekst og fotos af Elsebeth Frederiksen

Jette Skive er 63 år gammel og har været medlem af Aarhus Byråd siden 2010. Hun er fraskilt og har en søn. Da hun ikke har siddet i byrådet så længe, har hun heller ikke den store erfaring som politiker. Det indrømmer hun gerne selv.

”De ansatte i min afdeling har siddet med området meget længere, og de ved, hvad der foregår i afdelingen,” mener hun.
Derfor vil hendes første tid som rådmand gå med at lytte og lære.

Jette Skive vil lytte og lære af borgerne.

Jette Skive vil lytte og lære af borgerne.

Kigger snart forbi
Da hun i februar besøgte Gellerupparken i forbindelse med dette interview, vidste Jette Skive ikke meget om Helhedsplanen. Derfor kunne hun heller ikke udtale sig om, hvor de nye ældreboliger, som skal bygges i forbindelse med Helhedsplanen, skal ligge. Afdelingsbestyrelsen på Toveshøj vil derfor invitere hende på en kop kaffe for at snakke om, hvordan de nye ældreboliger i Toveshøj skal se ud.

”Jeg har slet ikke haft tid til at kigge på det endnu,” er rådmandens kommentar.
Men hun kigger sikkert snart forbi, så hun kan erfare, hvad Toveshøj gerne vil have.

I det hele taget er Jette Skive villig til dialog og mener, at den bedste måde, hun kan lære at blive rådmand, er ved at lytte. Derfor er det også vigtigt for hende at komme ud og snakke med borgerne, så hun kan lære, hvordan man er politiker.

Uddannet frisør og fleksjobber
Jette Skive er uddannet frisør og har arbejdet indenfor faget i rigtig mange år. Efter de mange år som frisør var hun slidt ned. Hun havde smerter i ryggen og nakken og måtte stoppe som frisør. Hun fik bevilget fleksjob og har de seneste tre år arbejdet i kommunens borgerservice.

Jette Skive valgte Dansk Folkeparti, fordi hun følte, at det bare var det rigtige parti for hende. Hun har altid været interesseret i at hjælpe de svage i samfundet, og her mener hun, at DF er det rigtige parti for hende. At hun blev politiker, var lidt ved et tilfælde og faktisk ikke meningen.

Jette Skive ville faktisk bare hjælpe det nystiftede Dansk Folkeparti i Århus, men da hun, ifølge hende selv, er dårlig til at holde mund, endte hun med at blive formand.

Overnattede på plejehjem
Noget af det første, Jette Skive gjorde, efter hun var blevet rådmand, var at overnatte på et plejehjem. Her besøgte hun plejeboligerne Næshøj, hvor hun overnattede, fordi hun gerne ville opleve, hvordan beboerne havde det.

”For bedre at kunne arbejde for de ældre må jeg selv mærke, hvordan deres dagligdag er,” forklarer rådmanden.

Hun mener ikke, at hun egner sig til at være ”skrivebordspolitiker”, fordi hun hellere vil ud og møde de mennesker, hun skal arbejde for.
”Det er jo dem, det hele drejer sig om.”

Denne artikel afslutter Skræppebladets portrætserie om de nye rådmænd.Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Fra fleksjobber til rådmand”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt