Udsolgt af midlertidige værelser i Gellerup til nye studerende

Startup Housing i Gellerup er populært hos studerende, der kommer til Århus uden et sted at bo. Boligforeningen oplever desuden stor interesse for delelejligheder

Studenterhus Aarhus har de første fire uger i august kunnet melde alt udsolgt i Gellerupparken, som i år for første gang er med i Startup Housing-projektet, der sikrer midlertidige værelser til de mange studerende, som kommer til byen for at begynde på uddannelse.

”Vi har fået 10 4-værelses lejligheder med plads til 40 unge stillet til rådighed fra august og indtil midten af oktober. De værelser kan de unge leje for 650 kroner om ugen,” fortæller Stine Larsen, der er økonomiansvarlig hos Studenterhus Aarhus.

”Mange af de unge har valgt at leje et værelse i fire måneder for at være sikker på at have et sted at bo. Hvis den unge finder et fast sted at bo efter tre uger, får han eller hun den sidste uges leje retur, og så kan en anden ung rykke ind i værelset i stedet for,” forklarer Stine Larsen.

Altanen på en af de 10 studenter-lejligheder.

Altanen på en af de 10 studenter-lejligheder.

Startup Housing Aarhus begyndte sidste sommer med midlertidige værelser i nogle containere ved Godsbanen. I år er projektet udbygget med 20 værelser på Brandskolen i Skejby og de 40 lejemål i Gellerupparken.

Hjælp til permanent bolig

Stine Larsen fortæller, at værelserne i Gellerupparken har været populære. Og at flere unge har henvendt sig for at få en lejlighed stillet til rådighed, så de kunne flytte sammen med deres venner til Århus.

”I de tilfælde har vi henvist de unge direkte til Brabrand Boligforening, som kan hjælpe de unge med at få fat i en permanent lejlighed, hvis det har interesse. Og det tror jeg, det har for flere,” siger Stine Larsen

Mange henvendelser

I boligforeningens udlejning har de i år oplevet en ekstra stor interesse fra unge studerende, der gerne vil leje en delelejlighed i Gellerup.

”Lige for tiden er der op til to – tre henvendelser dagligt fra unge, som møder op for at bede om at få lov at se vores tomme lejligheder. Og foreløbig har vi lavet fem lejeaftaler, ” fortæller administrationschef Susanne Witting.

Hun oplyser, at boligforeningen op til studiestart har lavet en speciel Facebookside, der gør opmærksom på muligheden for at leje fælleslejligheder i Gellerup, ligesom der også er blevet fremstillet postkort, der er blevet lagt rundt på cafeer og studiesteder i Århus. Postkortene gør opmærksom på, at det er muligt at leje en lejlighed i Gellerup.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-07 September side 3
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data