Udsolgt af midlertidige værelser i Gellerup til nye studerende

Startup Housing i Gellerup er populært hos studerende, der kommer til Århus uden et sted at bo. Boligforeningen oplever desuden stor interesse for delelejligheder

Af Helle Hansen, foto Martin Krabbe

Studenterhus Aarhus har de første fire uger i august kunnet melde alt udsolgt i Gellerupparken, som i år for første gang er med i Startup Housing-projektet, der sikrer midlertidige værelser til de mange studerende, som kommer til byen for at begynde på uddannelse.

”Vi har fået 10 4-værelses lejligheder med plads til 40 unge stillet til rådighed fra august og indtil midten af oktober. De værelser kan de unge leje for 650 kroner om ugen,” fortæller Stine Larsen, der er økonomiansvarlig hos Studenterhus Aarhus.

”Mange af de unge har valgt at leje et værelse i fire måneder for at være sikker på at have et sted at bo. Hvis den unge finder et fast sted at bo efter tre uger, får han eller hun den sidste uges leje retur, og så kan en anden ung rykke ind i værelset i stedet for,” forklarer Stine Larsen.

Altanen på en af de 10 studenter-lejligheder.

Altanen på en af de 10 studenter-lejligheder.

Startup Housing Aarhus begyndte sidste sommer med midlertidige værelser i nogle containere ved Godsbanen. I år er projektet udbygget med 20 værelser på Brandskolen i Skejby og de 40 lejemål i Gellerupparken.

Hjælp til permanent bolig
Stine Larsen fortæller, at værelserne i Gellerupparken har været populære. Og at flere unge har henvendt sig for at få en lejlighed stillet til rådighed, så de kunne flytte sammen med deres venner til Århus.

”I de tilfælde har vi henvist de unge direkte til Brabrand Boligforening, som kan hjælpe de unge med at få fat i en permanent lejlighed, hvis det har interesse. Og det tror jeg, det har for flere,” siger Stine Larsen

Mange henvendelser
I boligforeningens udlejning har de i år oplevet en ekstra stor interesse fra unge studerende, der gerne vil leje en delelejlighed i Gellerup.

”Lige for tiden er der op til to – tre henvendelser dagligt fra unge, som møder op for at bede om at få lov at se vores tomme lejligheder. Og foreløbig har vi lavet fem lejeaftaler, ” fortæller administrationschef Susanne Witting.

Hun oplyser, at boligforeningen op til studiestart har lavet en speciel Facebookside, der gør opmærksom på muligheden for at leje fælleslejligheder i Gellerup, ligesom der også er blevet fremstillet postkort, der er blevet lagt rundt på cafeer og studiesteder i Århus. Postkortene gør opmærksom på, at det er muligt at leje en lejlighed i Gellerup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt