Gellerup.nu og her (nov ’14)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toves-høj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Bladet står i de unges tegn denne gang, og det skyldes en nyskabelse: Unge Reportere. Det er et initiativ, vi har taget sammen med to andre medier i Gellerup, og 11 unge deltager i et kursusforløb for at dygtiggøre sig som reportere og fotografer. Seks af dem er nu ansat som fritidsjobbere, betalt af Gellerupparken, Toveshøj og Gellerupsekretariatet. De støtter projektet, fordi unge kan fortælle gode historier og se på området med nye øjne. Vi bringer nogle af deres første historier.

En studerende på tre ugers besøg i Gellerup bekræfter behovet for disse historier. Han har fået et nyt syn på Gellerup, fordi han hidtil mest kendte det fra mediernes ofte forvrængede billede. Nu har han hørt helt anderledes historier fra beboerne selv.
En socialøkonomisk virksomhed er dukket op i Gellerup: Verdenscafeen. Det er et frokostkøkken, der beskæftiger ledige kvinder med det formål at bringe dem nærmere arbejdsmarkedet.

Læs også om Sean Ryan Bjerremand, som mange kender fra Skræppebladets spalter som skribent. Han udfolder sig også som digter, og det har vi en historie om.

Månedens ret i bladet er stegte grønsager med ris – en nem og sund ret, som Kaltumo Ahmed står bag. Hun vil gerne være med til at forbedre beboernes ernæringstilstand.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt