Gellerup.nu og her (okt ’14)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toveshøj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Måske har du set ”Xinxin og de fortabte indvandrere” i TV? En ret tåbelig overskrift, for hverken Bassima og hendes børn er fortabte. De har lært at kæmpe for en god indlæring i skolen, og nu er hun blevet en ny rollemodel i Gellerup.

Vi har undersøgt, hvor beboerne fra de tre nedrivningsdømte boligblokke på Bentesvej er flyttet hen, og det viser sig, at tre ud af fire har valgt at blive i Gellerup. Og de fleste af resten bor nu under fem kilometer fra deres tidligere hjem.

”En ny start” hedder et projekt, som hjælper familier med kriminalitetstruede unge ud af Gellerup. Nu får den første familie en ny start i Risskov.

Gellerup får om en måned en ny skole – Virksomhedsskolen Gellerup. Det er et samarbejde mellem den boligsociale indsats og Århus Kommune, og skolen skal give unge en mulighed for at få afklaret deres uddannelsesvalg.

Toveshøj har barslet med en ny placeringsmulighed for en moske: på den flade bakke mellem Toveshøj og Ringvejen. Politikerne og moskeforeningen skal nu afgøre, om det er en god idé.

Bliver du lækkersulten efter at have læst alle disse bogstaver? Så tjek opskriften på en traditionel palæstinensisk ret, kobeh.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt