Gellerup og Toveshøj er med til at give ghettoerne en stemme

De to afdelinger fra Brabrand er aktive i det landsdækkende netværk “Beboernes Stemme”, som mødes og taler de udsatte boligområders sag

Af Helle Hansen – foto (kun online): Anett Sallsätter Christiansen

Brabrand Boligforenings to største afdelinger, Gellerupparken og Toveshøj, har, siden den såkaldte ghettoliste blev opfundet af den borgerlige regering tilbage i 2010, været faste indslag på listen.

Lige for tiden består listen af 33 boligområder rundt i hele Danmark, som opfylder kravene for at være på listen, som blandt andet måles på arbejdsløshed, etnicitet og kriminalitet.
I næsten lige så lang tid har de to afdelinger været aktive medlemmer af Beboernes Stemme, som er et landsdækkende netværket af afdelinger, der er med på, eller bobler til at komme med på, listen.

Frivillige driver værket
Netværket er dannet, for at de aktive beboerdemokratier i områderne rundt i landet kan mødes og tale sammen om nogle af de mange udfordringer, de har. Det er et netværk, som udelukkende drives af frivillige kræfter, men to gange har netværket lavet konference i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger.

Beboertræf i Fredericia
I år er det de frivillige selv i netværket, der har arrangeret Beboertræf 2014, som finder sted i Fredericia den 8.-9. november med temaet Image og Branding. Der er lagt op til et spændende døgn med oplæg og debat om, hvordan de beboeraktive selv kan være med til at påvirke de ofte mange stigmatiserende historier, der tit bliver skrevet om boligområderne.

Politisk kommentator
Lørdag eftermiddag byder programmet på politisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske Tidende. Han vil tale om, hvad det er, der gør, at politikerne på Christiansborg tit har brug for at tale om boligområderne som nogle udsatte områder, der er et stort samfundsproblem.
Og derudover kommer BLs direktør Bent Madsen forbi med en frisk opdatering på den politiske situation på det almene boligområde.

Politikere i panel
Søndag formiddag er der inviteret et panel af politikere. Det er tidligere Køge-borgmester Marie Stærke, der er formand for Center For Boligsocial Udvikling, CFBU, boligordfører Jan Johansen fra Socialdemokraterne og Fatma Øktem fra Venstre, som vil være med til at diskutere, hvordan boligområderne sammen kan være med til at løse nogle af de mange udfordringer, som de står over for.

Læs mere på www.beboernesstemme.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt