Antenneforeningen Aarhus åbner medlemsbutik i Aarhus

Tæt på Rådhuspladsen kan antenneforeningens medlemmer fra nytår få hjælp med alt vedrørende tv og internet

Kort efter nytår slår Antenneforeningen Aarhus dørene op til en ny butik, der fremover vil tilbyde personlig service til foreningens godt 62.000 medlemmer i Aarhus og omegn.

Formand Jesper Pedersen (i baggrunden) og næstformand Anders Andersen er selv med til at indrette butikken. Her samler de møbler fra IKEA.

Formand Jesper Pedersen (i baggrunden) og næstformand Anders Andersen er selv med til at indrette butikken. Her samler de møbler fra IKEA.

”Her vil det være muligt at komme forbi og stille spørgsmål om internet, bestille TV-pakker, lave aftaler eller måske få undervisning, hvis der er brug for det,” fortæller Jesper Pedersen, formand for Antenneforeningen Aarhus.

”Vi laver vores butik med stor inspiration fra AN-TV Huset i Aalborg, som de sidste to år har haft stor succes med deres nye butik, hvor medlemmerne strømmer til,” siger Jesper Pedersen, der har stor tiltro til, at medlemmerne i Aarhus også vil tage godt imod tilbuddet, når butikken åbner.

Antenneforeningens nye medlemsbutik ligger centralt placeret i den travle busgade.

Antenneforeningens nye medlemsbutik ligger centralt placeret i den travle busgade.

Udlejer til Stofa

Antenneforeningen bliver ikke alene i butikken på Hans Hartvig Seedorffs Stræde. Foreningen lejer nemlig en del af det 200 m2 store lokale ud til Stofa, der er antenneforeningens tekniske leverandør og samarbejdspartner.

Tidligere havde Stofa selv en butik på Søren Frichs Vej, men den lukkede for et par år siden. Siden da har nærmeste Stofa-butik været i Aalborg.

”Udover Stofa flytter vi også vores egen tv-station, TV-Aarhus, i et lokale, hvor vi indretter et studie, hvorfra vi kan sende live-udsendelser ud på antennenettet til alle Stofa- og YouSee-abonnenter i Aarhus. Det drejer sig om godt 130.000 seere,” fortæller Jesper Pedersen.

Medlemmer i fokus

I det nye lejemål bliver der også plads til et lokale, der kan bruges til undervisning af forskellig slags, som kan være til glæde for medlemmerne.
”Der vil være plads til, hvis en afdelingsbestyrelse, en grundejerforening eller en anden gruppering har lyst til at lære mere om nogle af de mange tekniske løsninger, der findes i dag på TV- og internetområdet,” siger Jesper Pedersen.

”I det hele taget ønsker vi med initiativet med den nye butik at sætte medlemmerne og deres ønsker og behov i fokus, så alle oplever at få den bedst mulige service af foreningen,” siger Jesper Pedersen, der sammen med resten af antenneforeningens bestyrelse glæder sig meget til at tage imod medlemmerne i den nye butik fra den 2. januar 2015.

Fremtidens netløsninger fyldt med udfordringer

Fremtiden inden for netløsninger og TV-kanaler byder på mange udfordringer. Udviklingen løber hurtigt, og fibernet, som i dag er det mest attraktive inden for kabling, risikerer inden for de næste 10-15 år at være blevet overhalet af trådløse forbindelser. Det gør, at man som bruger skal tænke sig rigtigt godt om, inden man laver nye investeringer, råder Jesper Pedersen.

”Når man i dag bygger nyt, så lægger man altid fibernet ind. Men i gamle bygninger kan det sagtens lade sig gøre at køre op til 300 Mbit i de gamle eksisterende kobberkabler (coax og telefonledninger), hvis man bare får opsat noget nyt interface-udstyr.

Og så kan prisen sagtens konkurrere med prisen for at få trukket fibernet rundt i en ejendom,” fastslår Jesper Pedersen og fortæller, at en opgradering af et eksisterende kobberkabel til de hurtigere hastigheder kan gøres for 15-20 procent af, hvad det koster at omlægge til fiber.

Højere hastighed på gratis internet

Som en lille nytårsgave kan Antenneforeningen Aarhus i forbindelse med kanalomlægningen i det nye år tilbyde 1 Mbit gratis internet til alle medlemmer i stedet for den nuværende 256 kb forbindelse, som i dag gratis følger med den lille pakke.

Frit-valg af TV-kanaler på ønskelisten

I Antenneforeningen Aarhus arbejder bestyrelsen på at gøre det frivilligt for medlemmerne at vælge, hvilke TV-kanaler de vil modtage.

”I dag har vi delvist frit valg, når vi ser udover basispakken, som indeholder de ”must carry”-kanaler, som enhver ejer af fællesantenneanlæg i Danmark har pligt til at distribuere ifølge Radio- og fjernsynsloven. Men for at vælge frit kræver det i dag, at medlemmet køber en Zaptor, hvorefter det er muligt at tilvælge lige præcis de kanaler, som han eller hun ønsker til forskellige priser,” fortæller Jesper Pedersen og understreger, at på sigt håber antenneforeningen at gøre valgfriheden af TV-kanaler endnu friere, så medlemmerne kun skal betale for de kanaler, som de ønsker at se.

Boligforeningens formand i spidsen for Antenneforeningen Aarhus Jesper Pedersen, der er formand for Brabrand Boligforening, blev på antenneforeningens ordinære generalforsamling i maj valgt til formand for Antenneforeningen Aarhus. I den syv mand store bestyrelse sidder desuden Aase Asmus Christensen, der er formand i Rødlundparken, afd. 10. Foto: Bo Sigismund.

Boligforeningens formand i spidsen for Antenneforeningen Aarhus
Jesper Pedersen, der er formand for Brabrand Boligforening, blev på antenneforeningens ordinære generalforsamling i maj valgt til formand for Antenneforeningen Aarhus. I den syv mand store bestyrelse sidder desuden Aase Asmus Christensen, der er formand i Rødlundparken, afd. 10.
Foto: Bo Sigismund.

Læs mere på

Antenneforeningens Aarhus’ hjemmeside:
www.antenneforeningen-aarhus.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-10 December side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Antenneforeningen Aarhus åbner medlemsbutik i Aarhus
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data