Få, men engagerede deltagere til Beboernes Stemmes træf i Fredericia

Beboerrepræsentanter fra områder på den såkaldte ghettoliste fik input om image og debat med to folketingspolitikere

Tekst af Elsebeth Frederiksen. Fotos Finn Herskind

Efter ringekampagner fra nogle medlemmer af Beboernes Stemme havde 27 beboerrepræsentanter meldt sig til Beboernes Stemmes Træf 2014 i Fredericia. Weekenden skulle handle om image og branding, som er aktuelt for områder på ghettolisten.

12 af landets nuværende 33 såkaldte ghettoområder havde sendt repræsentanter til træffet, hvor et af formålene blandt andet var, at de aktive beboerrepræsentanter kunne udveksle erfaringer og give hinanden inspiration. Beboernes Stemme er et landsdækkende netværk, som arbejder for at komme til orde hos politikerne og forsøger at få medbestemmelse, inden de vigtige beslutninger bliver taget.

Deltagerne i Beboernes Stemmes Træf kom fra 12 forskellige såkaldte ghettoområder i Danmark. Områderne vil hellere kendes som Regnbuekvarterer, fordi her bor alle slags mennesker.

Deltagerne i Beboernes Stemmes Træf kom fra 12 forskellige såkaldte ghettoområder i Danmark. Områderne vil hellere kendes som Regnbuekvarterer, fordi her bor alle slags mennesker.

Beboerne skal have et bedre forhold til journalister
Politisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske Tidende var den første, som havde et oplæg. Han forklarede, hvordan man former dagsordenen i medierne, og forklarede, at der i den kommende valgkamp vil blive talt meget om integration og udsatte boligområder. Her er det vigtigt for beboerne at få gode forhold til journalister, så man på den måde kan finde de gode historier, så det ikke kun er de dårlige, der kommer i medierne.

Oplægget var lige så meget en dialog mellem deltagerne og Thomas Larsen, og han fik nogle gode kommentarer med på vejen, som han kan tage med videre i sit arbejde.
”Hvis jeg ikke var kommet i dag, havde jeg ikke vidst, hvad der foregik i de områder,” sluttede han.

Besøg fra BL
Derefter var der besøg af direktøren for BL, Bent Madsen, som forklarede, hvordan deres arbejde med Landsbyggefonden fungerede. Han mener ikke, at der er så mange negative historier fra de såkaldte ghettoområder mere, men det var flere i salen meget uenige med ham i. Man kunne her komme med flere eksempler fra mediers dårlige omtale af ”ghetto-områderne”.

Folketingsmedlem Fatma Øktem fra Venstre og Jan Johansen fra Socialdemokraterne, der begge sidder i By- og Boligudvalget, fortalte om deres oplevelser af udfordringerne med ghettolisten.

Folketingsmedlem Fatma Øktem fra Venstre og Jan Johansen fra Socialdemokraterne, der begge sidder i By- og Boligudvalget, fortalte om deres oplevelser af udfordringerne med ghettolisten.

Politiske diskussioner på dag to
Søndagen begyndte med en generalforsamling, hvor alle, og ikke bare aktive fra Aarhus, blev opfordret til at være aktive.

Derefter havde dagen et kort program, hvor to politikere kom på besøg.
Boligordfører Jan Johansen (A) og Fatma Øktem (V) debatterede, hvordan man sætter fokus på et område, der er belastet.

Her gik der i salen og blandt politikerne en diskussion om, hvorvidt de udsatte boligområder skulle kaldes ghetto, udsatte boligområder, belastede boligområder eller noget helt fjerde. Fra salen kom forslaget ’regnbuekvarter’. Sengül Cayir fra Trigeparken sagde, at selvom det er et regnbuekvarter, kan man ikke få regnbuer uden regn, for ved regn vil der vokse masse af blomster.” Derfor skal vi arbejde sammen og kommunikere bedre for ikke at drukne i regnen.

Folk var generelt tilfredse med konferencen, selvom nogle gerne ville have været lidt mere blandet og snakket mere med de andre afdelinger. Næste gang må vi lave om på det.

I kan se mere om Beboernes Stemme på hjemmesiden: www.beboernesstemme.dk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt