Nu kommer den nye Fritidsforening

Hvis beboerne stemmer ja den 12. marts, bliver Fritidsforeningen på en måde delt i tre

Af Ulrik Ricco Hansen

Beboernes fritidspenge står på spil. Det har de gjort før, og det var fx anledningen til, at FAS (Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte) blev oprettet.
Brabrand Boligforening og dermed Fritidsforeningen er vokset. Tiden er derfor kommet til økonomisk og juridisk eftersyn.

Efter en åben workshop om fremtiden for Fritidsforeningen og FAS i oktober 2014 har et udvalg og en stribe advokater arbejdet for at geare Fritidsforeningen til fremtiden.

Det er selvfølgelig din og de andre beboeres forening, så du er inviteret til at sige ja eller nej til det forslag, som udvalget er kommet med.

Største forandring
Teknisk set er den største forandring, at der ændres på den måde, der bevilges støtte og lån på. Tidligere skulle der søges hos enten FAS eller Fritidsforeningen. Nu søges der kun hos FAS. Til gengæld bliver FAS opdelt i tre enheder, som hver især dækker omkring en tredjedel af Brabrand Boligforenings beboere.
Tildelingsprincipperne forsøges fastholdt, når reglerne fra både FAS og Fritidsforeningen flettes sammen.

Økonomisk forandring
Hvor kommer pengene fra i de tre FAS-grupper, som både skal støtte og give lån? Fritidsforeningen og det nuværende FAS har tilsammen omkring en million kroner. Næsten alle pengene fordeles til de tre grupper, baseret på hvor mange medlemmer (lejligheder) der er i afdelingerne i gruppen. Fremover går næsten hele medlemskontingentet på 10 kr. til medlemmets FAS-gruppe.

Oplevet forandring
Hvis du er en almindelig beboer, som ikke er i bestyrelser og udvalg, der søger støtte hos Fritidsforeningen, vil du nok især bemærke ændrede forhold omkring udflugter.
Tidligere var det Fritidsforeningen (hovedforeningens bestyrelse), som arrangerede de store udflugter. Fx familieture til Djurs Sommerland og voksen/pensionist-ture til Sønderjylland. Nu lægges der op til, at udflugter arrangeres inden for den enkelte FAS-gruppe.

Administrativ forandring
Da udvalget præsenterede de nye planer for Boligforeningens advokat, spærrede han øjnene ekstra op. Mange juridiske tråde skulle redes ud.
Advokatens svar er et helt nyt sæt vedtægter, som dækker alle ændringsforslag.
Opmærksomme læsere har bemærket, at der skulle være tre forslag og en ny vedtægt. Dette er ikke længere aktuelt. Det hele handler nu om den nye vedtægt.

Flertallet bestemmer
I dag har Fritidsforeningen ingen regler for vedtægtsændringer. Det kunne betyde, at reglerne er lige så skrappe som ved foreningens opløsning. Advokatfirmaet Kromann Reumert har undersøgt sagen og konkluderer, at almindeligt flertal – uanset antal fremmødte – kan vedtage de foreslåede vedtægtsændringer.

Hent forslag til nye vedtægter og læs mere på facebook.com/fritidsforeningen
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Nu kommer den nye Fritidsforening”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt