Afd. 4: Mange vil arbejde for Gellerup

Afdeling 4 – Gellerupparken

Millionoverskud og kampvalg til en slanket bestyrelse

Tekst og foto af Birger Agergaard

Regnskabet var positivt og kunne godkendes næsten enstemmigt. Der var dog to stemmer imod.

Regnskabet var positivt og kunne godkendes næsten enstemmigt. Der var dog to stemmer imod.

At gå til afdelingsmøder i Gellerupparken kræver tålmodighed, da de ofte varer til de sene timer, men de kan også være hyggelige, da man kan nå at tale med mange beboere, mens der tælles stemmer op og spises pizza.

Stemmeoptællingen tog denne gang tæt på to timer, så en del beboere med børn derhjemme var ved at være trætte. Men omvendt vidnede de mange stemmer om stor interesse for, hvem der skal arbejde for Gellerup.

Hele 123 lejligheder var repræsenteret, og hele 14 stillede op til de seks ledige pladser i afdelingsbestyrelsen. Med to stemmer fra hver lejlighed og seks navne på stemmesedlen var det altså knap 1500 stemmer, der blev afgivet.

Disse blev valgt:
Genvalgt: Helle Hansen, Abdullahi Hedafoow, Elsebeth Frederiksen og Omar Shirwa.
Nyvalgt: Shukri Mahad Farah og Abdinasir Jama Mohamed.
Følgende blev valgt som suppleanter i denne rækkefølge: Hussein Abdi Elmi, Chadi Ali Kayed, Walid Mahmoud, Ole Frost Berry, Khaled El Moossa, Mustafa Omar Botan, Mustafa Noureddin Faour og Mohammed Saleh.

14 kandidater fik hver to minutter plus oversættelser til arabisk eller somalisk – så det var en opgave for ordstyrer Rene Skau Bjørnsson at styre talelysten. Her taler Walid Mahmoud.

14 kandidater fik hver to minutter plus oversættelser til arabisk eller somalisk – så det var en opgave for ordstyrer Rene Skau Bjørnsson at styre talelysten. Her taler Walid Mahmoud.

Opsang til de dovne
Interessen blev ikke mindre af, at afdelingsformand Helle Hansen understregede, at det ikke er en loppetjans at sidde i afdelingsbestyrelsen. Arbejdet med Helhedsplanen giver mange møder i mange udvalg, og der er en række faste udvalg. De månedlige afdelingsbestyrelsesmøder har lange dagsordener, så det er på tale at sætte frekvensen op til hver tredje uge.

Den gamle afdelingsbestyrelse har også oplevet, at mange medlemmer ikke dukker op til møderne eller ofte melder afbud, og alle kunne se på en skærm, hvem der var flittige eller knap så flittige i arbejdet. Konsekvensen har været, at relativt få medlemmer har trukket et stort læs i arbejdet.

”Vi forventer, at stiller man op til afdelingsbestyrelsen, er man indstillet
på at deltage i møderne og være aktiv i arbejdet,” sagde Helle Hansen og fortalte, at der i forretningsordenen står, at udebliver man tre gange uden at melde afbud, så får man et brev, hvor afdelingsbestyrelsen opfordrer en til at trække sig, så der kan træde en suppleant ind.

Med denne opsang lå det klart, at den nye afdelingsbestyrelse vil være mere forpligtet på at arbejde, og det lå også i luften, da de 14 kandidater kort præsenterede sig. De virkede opsatte på at gøre et solidt stykke arbejde.

Da Gellerupparken i løbet af det seneste år har mistet tre boligblokke, er antallet af lejemål nu under 1600. Det betyder, at afdelingsbestyrelsen nu er slanket fra 15 til 13 medlemmer. Derfor skulle der kun vælges seks nye medlemmer til bestyrelsen mod normalt otte.

Stemmeboksen blev fyldt med næsten 1500 stemmer – en tung opgave for stemmeudvalget. Her bæres boksen af Nezar Ajjawi (tv.) og Youssef Abdul Kader.

Stemmeboksen blev fyldt med næsten 1500 stemmer – en tung opgave for stemmeudvalget. Her bæres boksen af Nezar Ajjawi (tv.) og Youssef Abdul Kader.

Lavere husleje?
Der er da også gode penge at arbejde med i afdelingen.

”2014 gav et overskud på 4,1 mio. kr., og de ryger i overskudspuljen på i alt knap 10 mio. kr.,” fortalte boligforeningens administrationschef, Susanne Witting.
Næstformand Youssef Abdel Kader spurgte, om huslejen så ikke kan sættes ned.

”Jo, det kan afdelingsbestyrelsen overveje, når I til efteråret fremlægger budgettet for 2016,” svarede Susanne Witting.

Færre udgifter til hærværk
Hærværket er faldet fra 1,7 mio. til 1,2 mio. kr., og Chadi Ali Kayed foreslog at indføre videoovervågning ligesom Toveshøj for at få hærværket endnu længere ned. Det sagde beboerne nej til for et år siden, men Helle Hansen nævnte, at man nu kan bruge Toveshøjs gode erfaringer til at tage ideen op igen.

Gellerupparken har også nydt gavn af, at boligforeningen har skiftet forsikringsmægler, og Witting nævnte desuden, at der er sparet på renholdelse, og at nogle lån er løbet ud.
De færre udgifter er også en følge af, at der er tre færre blokke, men samtidig falder huslejeindtægterne naturligvis.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt