Holmstrups 40-års jubilæum fejret med maner

Hun holder sig godt

Tekst og foto af Jens Skriver

Holmstrup er en hun – ligesom et skib, fastslog Keld Albrechtsen i sin jubilæumstale, og i festlighederne blev der vist megen glæde for Holmstrup.

Fejringen startede Grundlovsdag og måtte konkurrere med utallige andre arrangementer og fint vejr, men der var mulighed for nøje at studere fotoudstillingen, der både viste historiske billeder og fotos, der på fin måde fremhævede det meget smukke område. Og så var der et stort børne- og voksenmarked med mange boder. Udvalget af varer var stort, og hvis man havde øjnene med sig, kunne man gøre en god handel.

Pensionistklubbens kagebord.

Pensionistklubbens kagebord.

Receptionen
Festlighedernes højdepunkt fulgte dagen efter med reception, hvor Pensionistklubben trakterede med sit berømte kagebord, og der kunne også vælges ostepinde og frugt. Både beboere og naboer strømmede til.

I sin jubilæumstale fremhævede Keld Albrechtsen bl.a., at Holmstrup var en hel særlig boligafdeling, der blev kaldt ”månebase alpha” eller ”6’te” afdeling – ligesom en kendt afdeling på Skt. Hans Hospital. Afdelingen var rebelsk og lavede delvist huslejeboykot.

Boligselskabernes Landsforening betragtede beboerne som anarkister i et galehus, men det lykkedes studenter og pensionister at skabe en bæredygtig afdeling med rummelighed og respekt for alle. Afdøde beboere som den myndige varmemester Korn og den myreflittige Lars Eg blev mindet.

Edvin Juhl fortalte, at Holmstrup var utæt lige fra fødslen.

”Og det har taget mange år, før pottetræninger og ombygninger fik nogen mærkbar effekt. Men historien om alle Holmstrups ombygninger er som H.C. Andersens eventyr om Den Grimme Ælling, der bliver til en smuk svane.”

Efter en gennemgang af renoveringer fortalte Edvin om huslejen, der skulle dække renter og afdrag af meget store lån. Det kulminerede med et møde med den socialdemokratiske boligminister Erling Olsen. Da han hørte, at der var krævet en huslejestigning på 66 kr. pr. m2 i Holmstrup, sagde han:
”Jamen, det kan I jo ikke betale, så den er hermed halveret.”

Det varede nogle år, inden pengene kom, men nu har Holmstrup en af de laveste huslejer pr. m2 i Brabrand Boligforening.

Det passede fint at holde jubilæet på Grundlovsdag, for Holmstrup har lang tradition for demokrati med beboermøder, der kunne vare til den lyse morgen, selv om det engang blev sagt, at man skulle have boet 10 år i Holmstrup, før man kunne vælges til noget.

”Og 40 år er jo ingen alder. Så vi kan se frem til endnu 40 gode år,” sluttede Edvin Juhl.

Catharina Østergaard, der er indvandret fra Holland, sagde, at hun aldrig havde mødt så mange dejlige mennesker som i Holmstrup.
Under receptionen underholdt det internationale band Natural High med sangerinden Irena.

Tilbud til alle
Herefter underholdt ”Cirkus Skunk” børnene. Det var en tryllekunstner, og de gør altid lykke blandt børn. Børnene kunne også glæde sig over en hoppeborg og frisklavede bolsjer.

Mange deltog i fællesspisning med pulled pork og oksefilet med to slags kartofler efterfulgt af is og kaffe. Til sidst spillede Punkt 22 op til dans med numre, der også var in for 40 år siden.

Boderne stilles op.

Boderne stilles op.

Der handles

Der handles

Der hoppes

Der hoppes
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt