Teaterstykket mit Sted i Gellerup

Træd ind i barnets univers og oplev 2 x Danmark, du ikke kendte før…

Kan du huske de hemmelige steder, du havde som barn? Der hvor der duftede helt særligt, hvor du legede med din bedste ven, hvor du fik et kys…
Ved du, hvilke steder der nu får dine børn til at drømme, som du selv gjorde engang?

I september åbner Secret Hotel en sprække ind til børnenes hemmelige univers. Tag på vandring med lokale børn, og oplev Brabrand – den bydel du kender så godt – på en helt ny måde med barnets blik og alle sanser.

Gentag vandringen et helt nyt sted med nye børn – i Landsbyen Knebel på Mols. Et helt andet Danmark – en helt anden barndom – og dog?

Mit Sted er en kunstnerisk undersøg­else af Gellerup og Mols gennem bør­neperspektiv: En række korte vandringer skabt i samarbejde med lokale 9-12-årige fra de to områder; guidet af børnene selv.
Mit Sted giver både voksne og børn en unik mulighed for at opleve, hvordan børn lever på deres sted.

Fastlagte roller og opfattelser udford­res, når magtforholdet mellem barn og voksen pludselig vendes om, og det er børnene, der guider de voksne – og vi spørger, hvad tryghed og frihed er for børn, når vi ser børn lege frit i Gellerup, måske langt friere end de gør på landet?

Kunstnere og lokale børn
I september får Brabrand besøg af australske kunstnere, der har turneret verden rundt med The Walking Neighbourhood. I samarbejde med teateret Secret Hotel skaber de forestillingen Mit Sted – sammen med 5. klasse fra Sødalskolen.

Kunstnerne vil sammen med børnene undersøge de steder, hvor børnene færdes, og som er særligt vigtige for dem. Arbejdet munder ud i en række korte kunstneriske vandringer, guidet af børnene selv – I Mit Sted inviteres du til at træde ind i barnets verden, og se, hvad der sker, når du giver slip og lader et barn vise vej.

Glimt fra en vandring
En pige på 10 år tager dig og en lille flok andre deltagere med. Hun beder jer gå i tavshed og prøve at se omgivelserne, ikke som de er, men som de kunne være i en leg. I går over en græsplæne mellem boligblokkene. Pigen fortæller om sine lege, og pludselig bliver græsset til en slette, hvor vilde heste løber, og skolebygningen bliver til høje bjerge. Du husker, hvordan du selv som barn blev opslugt af legeuniverser, der ændrede din oplevelse af de steder, du befandt dig. Sker det stadig for dig?

Fra leg til kunst
Mit Sted udvælger aspekter af virkelige børneliv og sætter dem i en kunstnerisk ramme, der løfter dem fra hverdagsleg til kunst. I Mit Sted arbejder Secret Hotel med det nye kunstneriske format ’pro-am’, hvor professionelle sammen med amatører skaber et kunstnerisk produkt af høj kunstnerisk kvalitet.

Vi arbejder med børnene, ikke som skuespillere, men som dem selv, og lader dem fortælle om deres liv på deres eget sted. Når almindelige menneskers fremstilling af eget selvbiografisk materiale bearbejdes og rammesættes kunstnerisk, kan det løftes til kunst af høj kvalitet, fordi brugen af virkelige liv gør værk­et direkte og ægte.

Oplev Gellerup – og Knebel – også med maven
I Mit Sted oplever du Brabrand/Gellerup med helt andre øjne – og lærer lokale børn at kende på en ny måde. Publikum inviteres også på en rejse til et helt andet Danmark, blot en time væk.

Mit Sted består af to forestillinger én i Gellerup d. 19-20/9 og én i Knebel d. 3-4/10. Forestillingerne kan opleves hver for sig, men det publikum, der er med begge steder, får et helt unikt indblik i forskelle og ligheder i børneliv i Danmark.

Og det er ligetil – når der er forestilling i Knebel, sørger vi for gratis bustransport, så man nemt kan komme fra Knebel til Gellerup og hjem igen efter forestillingen.

Secret Hotel
Mit Sted skabes i co-produktion mellem Secret Hotel og The Walking Neighbourhood (AUS).

Secret Hotel har siden 1999 lavet nyskabende, nærværende og nemt tilgængelig scenekunst for både børn og voksne.
Læs mere på www.secrethotel.dk.

Premiere og forestillinger
19-20/9 kl. 11.30 og 14.30, Sødalskolen, Louisevej 29, Brabrand.
3-4/10 kl. 11.30 og 14.30, Molsskolen, Skoletoften 17, Knebel.
Pris: 75 kr. – Køb billet på http://www.enkelbillet.dk/SecretHotel eller ring 50556263.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt