Rødt informationscenter åbner midt i Gellerup

Instant One bliver Helhedsplanens info-center ved siden af Gellerup Badet

Tekst og foto af Helle Hansen. Illustration Arkitema

Et stort rødt cirkelformet stativ er i løbet af august vokset op af jorden på pladsen foran Gellerup Badet, hvor der tidligere lå børneinstitutioner. Cirklen, der er første etape af Helhedsplanens nye informationscenter, der skal stå færdig til åbningsfesten for Gellerups nye kunstgræsbane torsdag den 3. september.

Senere i løbet af september bliver der i midten af cirklen skabt en bygning af ombyggede rødmalede skibscontainere, som skal være rammen om Helhedsplanens nye informationscenter, som kaldes Instant One.

Instant One bliver den første bygning på Instant City-pladsen midt i Gellerup, og den skal de næste to-tre år være centrum for alle aktiviteterne omkring den midlertidige byplads. Her vil det blive muligt for alle at få oplysninger om, hvad kommer til at ske i Gellerup i de kommende år.

Informationscentrets omkransende cirkelformede stativ er i løbet af august vokset op af jorden på pladsen foran Gellerup Badet. Cirklen skal stå klar 3. september til indvielsen af kunstgræsbanen.

Informationscentrets omkransende cirkelformede stativ er i løbet af august vokset op af jorden på pladsen foran Gellerup Badet. Cirklen skal stå klar 3. september til indvielsen af kunstgræsbanen.

Lokal entreprenør
Den cirkelrunde bygning er tegnet af tegnestuen Arkitema, som sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen har løst opgaven for det lokale entreprenørfirma Enemærke & Petersen, E&P, der har hovedsæde på Edwin Rahrs Vej.

Aftalen omkring opførslen af infor­mationscentret er indgået som et Offentligt-Privat Innovationspart­nerskab (OPI) med Brabrand Bolig­forening. Den konstruktion er en for­holdsvis ny form for offentligt-privat samarbejde, hvor begge er udviklingspartnere og i et samarbejde udforsker og udvikler nye innovative løsninger.

Lokale arbejdspladser
”Vi er utroligt glade for at kunne bi­drage til Helhedsplanen, som vi find­er både sympatisk og ambitiøs. Vi får et medejerskab på aktivitets- og informationscentret, som vi glæder os til at være med til at udvikle og bruge,” siger Bo Christian Lagerberg, der er divisionschef hos E & P. Han glæder sig til at komme i gang med projektet . 

Pejlemærke for Helhedsplanen
Instant One vil oppefra og fra de omkringliggende blokke med sin form og farve minde om en rød cirkel på et kort, som hjælper én med at finde vej.

Informationscentret skal blandt andet rumme et præsentationsrum for Helhedsplanen, hvor der vil blive opstillet en fysisk model af hele området. Der bliver desuden en café og et både inden- og udendørs sceneområde, som kan bruges til debatter og kulturelle arrangementer.

Projektet er tænkt for en treårig periode, så alle materialer er genanvendelige og kan ved nedtagning genbruges i andre projekter.


 
International bydel
Boligforeningen har valgt at placere informationscentret midt i Gellerup for at skabe mulighed for en direkte dialog med alle de beboer, hvis dagligdag bliver påvirket af Helhedsplanen.

”Men også for at kommunikere med omverdenen. Med det nye center bliver vi både mere synlige og tilgængelige. Og det giver et fantastisk afsæt for dialogen om at skabe en international bydel for hele Aarhus,” siger projektchef Ole Bech Jensen fra Brabrand Boligforening.

Han fortæller, at Instant One skal stå færdigt til at slå dørene op til oktober i forbindelse med efterårsferien.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt