Kort nyt fra Administrationen

Brabrand Boligforening

Havnehusene hædret

Formand Keld Albrechtsen med Havnehusenes hædersplakette.

Alle generationer under ét tag

Det visionære projekt Generationernes Hus på Aarhus Ø indeholder nu også 40 familieboliger, som Brabrand Boligforening bliver bygherre på sammen med de allerede planlagte 40 ungdomsboliger. Med inddragelsen af familieboliger bliver alle generationer nu repræsenteret i byggeriet, som også rummer en daginstitution og handicap- og ældreboliger. De forskellige boligtyper vil blive fordelt i klynger, hvor fællesskaber på tværs af alder og livsfase kan opstå.

Brabrand Boligforening skal også bygge 40 familieboliger i projektet Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Brabrand Boligforening skal også bygge 40 familieboliger
i projektet Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Livet i Søvangen skildres i udstilling

1940’ernes og 1950’ernes murede, almene boligbebyggelser repræsenterer en periode, hvor arkitekterne høstede anerkendelse for gode boligbebyggelser til den almindelige dansker. Her kunne ikke kun familielivet, men også foreningslivet og familiefesterne udfolde sig. En unik bygningsarv, som man bør værne om, også når bebyggelserne energirenoveres og opdateres, så de lever op til nutidens boligmønstre og boligdrømme.

Det mener Dansk Bygningsarv, som i samarbejde med bl.a. Realdania og Landsbyggefonden står bag kampagnen ”Boliger til folket”. En del af kampagnen er 2-3 lokale udstillinger, og her indgår Søvangen som et toneangivende eksempel på periodens kvaliteter. Udstillingen kommer til at bestå af en national og en lokal fortælling med bl.a. beboerportrætter. Udstillingen skal både vises i Søvangen og på et offentligt sted i byen som fx DOKK1.

Søvangen kommer med på udstilling om bygningsarv i Danmark.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-09 November

2015-09 November side 12