Odin får selskab af sine ravne

I Odinsgården har de fået nyt vægmaleri. Det lever op til afdelingens navn

Tekst og foto af Elsebeth Frederiksen – vignet af Jesper Ankjær

Der var en tom væg i Odinsgården og en kunster, der gerne ville male på den. Det lød som en god idé for bestyrelsen i Odinsgården, som takkede ja til kunstneren, som bare kalder sig Mr. Max, som tilbød at male væggen for en omgang maling. Det tog kun en dag, så var det færdigt, og kunstneren var væk igen.

Nu er maleriet færdigt, og beboerne er godt tilfredse med resultatet. ”Motivet skulle have relevans til Odinsgården, og han fik materiale om, hvem Odin var og hans baggrund,” forklarer afdelingsformand Lene Olm.

Odin var, som de fleste nok ved, en nordisk gud. Han havde to ravne, som hed Hugin og Munin, der hver dag fløj ud i verden for at fortælle Odin om, hvad der var sket i verden. Derfor er de to ravne med på vægmaleriet. Lene Olm forklarer, at de på et tidspunkt vil sætte noget op på væggen, der forklarer, hvad historien bag maleriet er.

”Vi håber på, at det ikke opfordrer til graffiti andre steder, men håber, at når der står et skilt, vil folk lade de andre vægge være.”

Første del af stort kunstprojekt
Dette er første del af en ny kunsthistorie i Odinsgården, som kulminerer den 20. marts med et stort projekt, hvor kunstneren Thomas Dambo, skal lave et kunstværk af skrald og træ. Der er et FN’s ”Day of Happiness” hvor de vil lave et projekt, som også involverer beboerne.

De mangler endnu at skaffe nogle penge til det projekt, men Lene Olm er optimistisk om, at de nok skal nå det.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt