Søvangen hædret med udstillingen: Boliger til folket

Beboerne i Søvangen var med til en festlig åbning af udstilling

Af Kirsten Hermansen

Realdania, Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen stod i tæt samarbejde med boligforeningen og Aarhus Kommune bag udstillingen ”Boliger til folket”, som blev åbnet i Søvangen.

Udstillingen er nu flyttet til kommunens kulturhus Dokk1, hvor den kan ses fra 1. til 17. april.

Der var fest for folket med taler af formand i boligforeningen Keld Albrechtsen og afdelingsformand Erik Bløcher.
Talerne var tilpasset således, at foreningens formand talte om den store udvikling, der skete i Brabrand, da industrisamfundet fordrede flere og bedre boliger til de mange arbejdere. En udvikling, som også var baggrunden for byggeriet af Søvangen.

Afdelingsformanden fremhævede Søvangen og Hans Broges Parken som ikoniske byggerier i Brabrand:

”Ganske ufortjent kan en kommende renovering desværre komme til at koste kassen. Selv om mange sætter pris på Søvangen, så er boprisen også vigtig.”

”Ja – boprisen vil være en af vores kommende udfordringer. Det er den totale pris for at bo inklusiv varme. Det er antallet af kroner, der skal betales hver måned, der er afgørende for, hvor den ressourcestærke beboer flytter sofaen og fladskærmen hen.

Det renoveringsprojekt, man er i gang med at udvikle, skulle gerne være i en kvalitet, der kan holde. Søvangen er blevet sammenlignet med en Gucci-taske. Der ses jo i visse kredse meget positivt på denne mærkevare. Så ser vi også gerne, at det bliver muligt at skaffe en så rigelig finansiering af vore meromkostninger, at vi, der bor her, ikke skal straffes økonomisk, eller værre – bortvises, blot fordi byggeriet trænger til en meget stor kærlig hånd.”

Underholdning med jazz og mad
Der var underholdning af et velspillende jazzorkester, der skabte den rette stemning, og udenfor var der opstillet gammeldags pølsevogn og en mere moderne shawarma-bod, sådan at der var mad for enhver smag.

I et tilstødende telt blev der serveret vand og fadøl, og inde i beboerhuset var der kaffe og hjemmebagte småkager.

For børnene var der sodavand, popcorn, slik og mulighed for at lave snobrød over små bålsteder.

Der var livlig aktivitet med børnelege, konkurrencer og ikke mindst snobrødsbagningen på de små bål-steder.

Det var en dejlig eftermiddag, hvor beboerne blev mindet om, at deres boligbebyggelse var noget særligt, og dermed fik de mange fremmødte en ekstra oplevelse.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt