Gellerup.nu og her (maj/juni ’16)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard


Hent i pdf-format

I Skræppebladet er der artikler om nyvalg til afdelingsbestyrelserne – også dem i Gellerupparken og Toveshøj. Gellerupparken skiller sig ud, fordi en af landets mest toneangivende formænd, Helle Hansen, nu er blevet afløst af Youssef Abdul Kader. Vi bringer et interview med de to.

Er skoleelever i 9. klasse parate til at tage en ungdomsuddannelse? Det er en uddannelsesvejleder på tre skoler i Brabrand med til at svare på, og de ikke-parate får dermed en klar melding på, hvad de skal gøre for at blive parate. Vi har talt med både den parate og den ikke-parate elev.

Tovshøjskolen er en af de aarhusianske folkeskoler, der har en modtageklasse for flygtninge. Vi har været på besøg i klassen, der har syv elever, som er ved at lære dansk, matematik, idræt og musik.

Imamer er næsten et skældsord for tiden. Vi har talt med 27-årige Khaled Edwan, som er ved at uddanne sig til imam – og hans stil er den gode tone og sameksistens.

Har du været i Bazar Vest for nylig? Så har du måske set, at mellem alle shawarma-restauranterne er dukket en indisk restaurant op? Vi har prøvespist maden – og kan anbefale den.

Endelig har vi en personlig vinkel på helhedsplanen i Gellerup: Erik Møller var som 16-årig med til at bygge Gellerupparken for 50 år siden. Nu er han tilbage i samme rolle, bortset fra at nu handler det om at genskabe Gellerup. Og den plan synes han godt om.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt