Kollegie for studerende med iværksætterdrømme

Vinder til nyt kollegie i Gellerup fundet

Af Ole Bech, projektchef

Kollegiet set fra hjørnet af den nye bygade og Lottesvej.

Kollegiet set fra hjørnet af den nye bygade og Lottesvej.

Der er nu fundet en vinder af konkurrencen om at opføre et nyt unikt kollegium til byens unge, særligt dem, der har en iværksætter i maven. Vinderprojektet er en karrébebyggelse i syv etager placeret langs den nye bygade i Gellerup over for Aarhus Kommunes nye kontordomicil, der står klar til at tage imod op til 1000 kommunale medarbejdere fra november 2018.

Nyt kvarter med kollegie, kontobyggerier og rækkehuse
I kvarteret opføres også rækkehuse som ejerboliger, og mod nord overfor Bazar Vest er en del af arealet udlagt til erhverv. Her forventer Brabrand Boligforening at flytte ind i nyt kontordomicil i slutningen af 2018. Det bliver også omkring det tidspunkt, at det nye kollegie slår dørene op for unge studerende.

Kollegiet adskiller sig fra andre kollegier i Aarhus ved at give faciliteter til studerende med iværksætterdrømme. Der opføres et fællesareal, hvor studerende med iværksætteridéer kan få værkstedsfaciliteter og sparring fra eksterne parter, mentorer og rollemodeller.

Se planerne i E&P Huset
Kollegiet strækker sig fra fire til syv etager langs bygaden med iværksætteri og fælleslokaler i stueetagen, så man fra gadeniveau fornemmer livet og aktiviteterne i bygningen. Der vil være 1-, 1½- og 2-værelses boliger, som alle har egen altan. På 3. og 5. etage er der desuden fælles tagterrasse.

I Helhedsplanens informationscenter, E & P Huset på Dortesvej 37, er der lige nu en udstilling af plancher med tegninger over det nye kollegie. Her kan man se facader, gårdrum og bebyggelsesplan for hele kvarteret. Kollegiet kommer til at ligge i området, hvor de to blokke A9 og A10 er ved at blive nedrevet, ligesom Hejredals-kollegiet ved siden af også vil blive nedrevet i løbet af året.

Vinderteamet er Dansk Boligbyg med Sahl Arkitekter, Nord Architects Copenhagen, Arkplan Aps og DAI arkitekter og ingeniører.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt