De unge vil gerne bo i Gellerup!

Første del af det nye kollegie står klar, og næsten alle ledige studieboliger er nu udlejet. De unge vil nemlig gerne bo i Gellerup

Af Mette Sejthen, kommunikationsmedarbejder i Brabrand Boligforening

I den kommende weekend udleverer Brabrand Boligforening nøgler til de første beboere på det nye kollegie. Og med undtagelse af et par enkelte værelser er hele den færdige del af Aarhus Kollegiet udlejet.

156 unge har valgt at bo i Gellerup i deres studietid, og den store indflytning begynder næste weekend. Det giver travlhed i boligforeningen, hvor medarbejderne indretter fællesarealer, koder nøgler og forbereder selve indflytningen, så der kan tages godt imod Gellerups nyeste beboere.

De unge vælger Gellerup
Der har i flere år været mangel på studieboliger i Aarhus. Men et stort antal private byggerier af bl.a. kollegier har i år givet de unge flere valgmuligheder. Det nye kollegie i Gellerup har været et populært valg, for mange vil gerne bo nyt, moderne – og centralt.

Hos boligforeningens udlejningsafdeling kan de høre, at mange af de nye beboere har været forbi den demo-bolig, der har stået ved Studenterhuset på Ringgaden. Her har de unge og deres forældre kunnet se en 1:1-model af et kollegieværelse inklusive bad, toilet og altan, som hører til alle lejemålene. Og det er faldet i de unges smag.

Med i bydelens fællesskab
Når kollegiet står færdigt, er der plads til 352 beboere. Næste ryk-ind bliver til februar, så der går endnu et stykke tid med håndværkere i det store byggeri.

De næste måneder kommer til at gå med at skabe gode rammer omkring de nye Gellerup-borgere. Derfor har nogle af de nye beboere fået studiejob som kollegie-tutorer. Deres opgave bliver at fremme trivsel, tage godt imod nye beboere og arrangere sociale aktiviteter.

De mange unge bliver også en ny del af bybilledet, foreningslivet og det fællesskab, der er i Gellerup. I første omgang som ekstra liv og trafik i indflytningsdagene omkring d. 1. september.