England giver bud på fremtidens Gellerup og Toveshøj

Beboerdemokrater på inspirationstur til Sheffield og Cambridge for at se på boligrenoveringer og nybyggeri

Tekst og fotos Helle Hansen

Hill Estate blev der fortalt om det store renoveringsprojekt rundt om en stor model af boligområdet.

Hill Estate blev der fortalt om det store renoveringsprojekt rundt om en stor model af boligområdet.

Hvordan kan man vende et nedslidt boligområde med et dårligt ry til at blive et byggeri med status og eftertragtede boliger? Den udfordring har englænderne de sidste 15 år været i fuld gang med at løse i Park Hill Estate i Sheffield i Midtengland.

Op til den sidste weekend i november var en større delegation med repræsentanter fra Gellerupparken og Toveshøjs afdelingsbestyrelser, foreningsbestyrelsen og administrationen på besøg for at få inspiration til den næste etape af helhedsplanen, der kommer til at handle om renoveringer og fortætningsbyggeri.

I Park Hill Estate, som blev bygget sidst i 50’erne, er man i dag færdige med første etape af en gennemgribende renovering af de nedslidte blokke. De er undervejs blevet fuldstændig tømt for beboere, mens byggeriet bliver sat i stand med ny indmad og nye facader. Det har taget mange år. Og de nye beboere består i dag både af lejere og private ejere, som bor dør om dør.

Boligområdet Accordia Cambridge består af lavt byggeri i naturlige materialer med masser af grønne områder ind imellem.

Boligområdet Accordia Cambridge består af lavt byggeri i
naturlige materialer med masser af grønne områder ind imellem.

Tæt lav i lækre byggematerialer
Fra Sheffield gik turen i bus videre til Cambridge, hvor delegationen gik på opdagelse i det nybyggede boligområde Accordia, som består af en 378 forskellige lejligheder i 2-3 etager, der er placeret midt i en tidligere botanisk have.

Byggeriet er opført i mange forskellige materialer, mursten, sten, træ, glas og metal og med mange små stier og stræder og hyggelige fællesarealer mellem bygningerne.
Området var et ægte en-til-en studie for beboerdemokraterne, der fik god inspiration til at fortsætte diskussionen om fortætning tilbage i Aarhus.

Læs mere om inspirationsturen til England på www.gellerup.nu.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt