Gode fællesskaber – effektiv service

Ledelsen i boligforeningen har igangsat projektet Gode fællesskaber – effektiv service. Meget kort fortalt er projektets mål at bygge på viden og erfaringer indenfor og udenfor boligforeningen om emnet – og forberede en afprøvning af gode idéer i hele boligforeningen eller i interesserede afdelinger

Af Kristian Bjerring Lauritsen, programleder

Gode fællesskaber er noget, der foregår mellem mennesker og mellem husene – der, hvor beboerne mødes og lever. Kan og skal boligforeningen understøtte det fællesskabende i endnu højere grad, så det bliver en integreret del af den samlede service, man yder? Og kan vi blive bedre til at tilpasse servicen til den enkelte afdelings- og den enkelte beboers behov? Disse og mange andre spørgsmål har en projektgruppe undersøgt som opstart på projektet Gode fællesskaber – effektiv service.

Mange driftsopgaver er både sociale opgaver og driftsopgaver – men ikke alle. Foto: Ib Sørensen

Projektgruppe på arbejde
Projektgruppen er sammensat af medarbejdere fra udlejning, drift, beboerrådgivningen og det boligsociale sekretariat i afd. 4 og 5. Projektgruppen har i sin afsøgen både spurgt beboere, kolleger og andre kontakter samt set på allerede gennemførte tiltag. På den baggrund kunne projektgruppen på et seminar den 27. oktober præsentere deres foreløbige arbejde for bl.a. nogle af boligforeningens afdelingsformænd, ledelsen m.fl.

Halvvejsrapport og henvendelser på vej
Projektet har udarbejdet en halvvejsrapport. Inden jul starter en række henvendelser til afdelinger, som måske kunne have lyst til at indgå i et forsøg. Men kontakten må også meget gerne gå den anden vej. Har I en idé til overvejelse, er projektet kun et telefonnummer eller en mailadresse væk – prøv det! Parallelt med projektet foregår der samtaler flere andre steder. Bl.a. på repræsentantskabsseminaret den 5. november og i Foreningsrådet den 30. november.

Kan og skal boligforeningen understøtte det fællesskabende i endnu højere grad? Foto: Ib Sørensen

Projektgruppens materiale til seminaret den 27. oktober er tilgængeligt for interesserede; meget kort resumeret var der opsamlet følgende input:
• Mange driftsopgaver er både sociale opgaver og driftsopgaver – men ikke alle.
• Videndeling (om succeser og gode ideer) er ikke systematisk i boligforeningen.
• Der er plads til forbedring!