Ny administrationsbygning til Brabrand Boligforening

Et imødekommende byggeri med karakter

Af Lotte Pape, kommunikationschef

Brabrand Boligforening har afholdt en totalentreprisekonkurrence vedr. en ny administrationsbygning, som skal opføres på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Vinderprojektet er på én gang et imødekommende og karakterfuldt hus.

Om godt et par år kan boligforeningens medarbejdere, aktive i beboerdemokratiet, beboere og andre besøgende tage en helt ny administrationsbygning i brug. Boligforeningens nye hus får en helt central placering på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye Karen Blixens Boulevard, der er rygraden i Gellerups nye vejnet. Totalentreprenør på byggeriet er CC Contractor med en rådgivergruppe bestående af Cubo Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Boligforeningens nye administrationsbygning skal ligge på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard.

Boligforeningens nye administrationsbygning skal ligge på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard.

Et overbevisende projekt
Hos bedømmelsesudvalget og de tilknyttede fagdommere og rådgivere har der ikke været tvivl om, at det valgte projekt på overbevisende vis lever op til både byggeprogrammets krav og ønsker og til boligforeningens vision og fokuspunkter for projektet.
”Boligforeningens medarbejdere kan se frem til at få en arbejdsplads, som er et meget overbevisende bud på et godt arbejdsmiljø. Vores beboere vil møde et velfungerende hus med en imødekommende modtagelse, ligesom kantinen og andre faciliteter kan aktiveres til funktioner, der understøtter fællesskaberne i afdelingerne. Endelig vil bydelen få et projekt, der afrunder det nye kvarter i Gellerup, med bl.a. kommunens nye kontorhus til 1.000 arbejdspladser og et nyt kollegium til 400 studerende, på en sammenhængende og harmonisk vis.”
Det siger formand for bedømmelsesudvalget Keld Albrechtsen, der også er formand for Brabrand Boligforening.

Nemt at nå
Det er forventningen, at den nye administrationsbygning står klar til brug i slutningen af 2018. Placeringen er blandt andet valgt for bedst muligt at kunne servicere beboerne i boligforeningens ca. 5.000 lejemål. Med en central beliggenhed for både vejnet og bustransport – og med tiden letbanens etape 2 – vil boligforeningens beboere nemt og hurtigt kunne komme til stedet.
Med placeringen vil byggeriet også bidrage positivt til de store forandringer i Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, hvor etablering af nye veje, nye beboelsestyper samt nye funktioner i form af erhverv, sport og kultur udvikler området fra rent boligområde til en ny, attraktiv bydel i Aarhus.

Sådan forestiller Cubo Arkitekter sig, at boligforeningens nye indgangsparti og ekspeditionsområde kan se ud – åbent og indbydende.

Sådan forestiller Cubo Arkitekter sig, at boligforeningens nye indgangsparti og ekspeditionsområde kan se ud – åbent og indbydende.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt