Mindeord om Elly Lindved

Et stort aktiv for Holmstrup er død

Tekst og foto Edvin Juhl

Elly Marie Lindved Nielsen blev født den 10. januar 1948 i Løsning ved Hedensted. I 1980 flyttede Elly ind i en 2-værelses lejlighed i 257 i Holmstrup. Det var i starten en ”mellemstation”, som bød sig efter en skilsmisse. Det var Ellys tanke, at det skulle være kortvarigt. Men som for mange andre holmstruppere blev det for resten af livet.

Elly begyndte for alvor at blande sig i livet i Holmstrup, da vi begyndte at snakke om renovering af byggeriet i midten af firserne, hvor Elly deltog i møderne om byggeriets fremtid. Ellys engagement førte til, at hun over to perioder har været medlem af afdelingsbestyrelsen i omkring 20 år. Det var også i den forbindelse, at jeg lærte Elly at kende.

Elly var ikke den, der gik på talerstolen med lange indlæg. Men i afdelingsbestyrelsen og i mindre grupper var Elly altid en meget aktiv deltager med klare holdninger og værdier. Det var især de sociale og naturmæssige værdier, som stod Elly nærmest. Elly havde derfor også posten i socialudvalget i mange år. Og Elly var afdelingens vagthund, når det drejede sig om brug af giftstoffer til bekæmpelse af ukrudt.

Elly var et stort aktiv i sit lokalområde.

Elly var et stort aktiv i sit lokalområde.

Elly havde grønne fingre
I 2002 flyttede Elly op på 3. sal i 275, hvor hun boede i 12 år. Elly elskede sine 2 store altaner, som blev omdannet til en frodig have med masser af planter og blomster. Samtidig havde Elly i mange år en lille have i Holmstrup Haver, hvor hun dyrkede økologiske grøntsager. Hvert år var Elly med i kampen om at kunne præsentere de første kartofler.

Det økologiske var et must for Elly. Hun fortalte gerne om den vintermorgen, hvor hun kom ned i haven og fandt en hare i fuld gang med at spise af hendes grønkål. At ”haremissen” foretrak hendes små grønkål frem for nabohavens store flotte grønkål, der havde fået kunstgødning, var for Elly beviset på, at økologisk dyrkede grøntsager smagte bedst.

Jeg har haft rigtig mange gode stunder med Elly. Både i forhold til afdelingsbestyrelsen og privat. Som når vi en lille flok fra Holmstrup havde camp på Tunø Festival. Det har derfor også været meget smerteligt at følge Elly i de sidste par års tid, hvor hendes sygdom tog mere og mere over.

Pavestolt af datteren
Elly har i mange år lidt af gigt i hænderne og KOL, som medførte, at hun de sidste par års tid var nødsaget til at bruge iltmaske. I 2014 flyttede Elly ned i 265, da hun ikke længere kunne klare trapperne. I starten af 2016 meddelte Elly, at hun på grund af helbredet ikke kunne fortsætte i afdelingsbestyrelsen. Men dermed var det ikke slut med interessen. Hver gang vi mødtes, skulle hun høre om, hvad der var sket af nyt.

Elly efterlader en datter, Marianne, og to børnebørn, som hun forgudede. Hun viste gerne billeder og fortalte om alle de små ting i deres udvikling. Elly var også pavestolt, den dag hvor Marianne blev opstillet til folketinget. Godt nok ikke for det parti, som Elly selv satte kryds ved. Men alligevel. Marianne havde fået en god uddannelse og var nu politisk aktiv. Hvad kunne en mor mere forlange?

Ellys liv blev alt for kort på grund af sygdom, men hendes indsats vil blive husket.
Æret være Ellys minde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt