Hamlet a la Gellerup

Det kendte Shakespearestykke kan opleves på utraditionel vis i Gellerup

Tekst Elsebeth Frederiksen, fotos Lars Christensen

Thure Lindhardt, instruktør Christoffer Berdal og Chadi Abdul-Karim glæder sig til at prøve et andet teaterformat.

Thure Lindhardt, instruktør Christoffer Berdal og Chadi Abdul-Karim glæder sig til at prøve et andet teaterformat.

Gellerup kommer snart til at sprudle af talent, mad og gode oplevelser, når Eutopia International Festival løber af stablen fra den 26/7- 30/7 på og omkring Eutopia Stage i Gellerup.

”Festivalen byder på mange spændende oplevelser, ” lover kunstnerisk leder Brigitte Christensen. Der er musik, teater og andre gode oplevelser med kunstnere fra 23 forskellige lande. Der er verdens- og Danmarkspremierer, nogle endda kun en dag – og så i Gellerup.

Brigitte håber på, at festivalen kan bringe folk sammen, så de lærer hinanden at kende og bygge venskaber på tværs. Da man aldrig er sikker på vejret i Danmark, bliver der også sat telte op, hvor der ellers skulle være friluftsforestillinger.

Hvis du kigger i programmet, opdager du hurtigt den mangfoldighed, der også afspejler det område, hvor festivalen bliver afholdt. Det er selvfølgelig ikke en tilfældighed.
”Her skal opleves, smages og føles. Vi skal møde nye mennesker og få nye venner og prøve fremmedartet mad,” forklarer Brigitte Christensen.

10 Danmarkspremierer på fem dage
Hvis du ikke kun vil spise og opleve den lokale kultur, kan du også opleve teater.

Som noget nyt skal en forestilling foregå i beboernes hjem. Det er forestillingen Hamlet, som bliver en kort udgave. Den kommer til at hedde Hamlet Short. Ellers bliver det en meget lang forestilling, og det kan dette format nok ikke klare.

Hamlet skal spilles af to forskellige skuespillere. Den landsskendte Thure Lindhardt og den lokale Chadi Abdul-Karim. Chadi er opvokset i Gellerup og er faktisk først lige begyndt at læse Hamlet, men føler allerede, at den rører noget i ham.

”Der er drama, kærlighed og humor,” forklarer han.

Thure Lindhardt har spillet Hamlet nogle gange, det er faktisk, ifølge ham selv, en af hans største roller. Men det at spille i en lejlighed er meget anderledes.
”Det er meget intimt,” forklarer han. ”Hverken du eller publikum kan komme væk.”

Fordi det foregår i en lejlighed, bliver der bedre interaktion med publikum, hvor der også skal være fællesspisning bagefter.
Han glæder sig dog også til maden og arabisk kaffe, som han allerede er blevet budt på flere gange under sit ophold i Gellerup.

Mere info
Hvis du vil læse mere om programmet, så tjek facebooksiden: Eutopia 2017.
Billetter kan findes på www.billetten.dk

Brigitte Christensen introducerede programmet og lagde vægt på fællesskab og venskab.

Brigitte Christensen introducerede programmet og lagde vægt på fællesskab og venskab.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt