Nekrolog over Eva Isachsen

En markant beboer i afdeling 4 (1948-2017)

Tekst og foto Bo Sigismund

Eva, som fra 1971 til 1998 var en markant og betydningsfuld personlighed i afdeling 4, døde om morgenen den 20. juli. Hun vil blive savnet af mange: familie, venner, medbeboere og kontakter fra sin aktive tid.

Eva i 2002.

Eva i 2002.

Evas liv var først og fremmest familien. Da hun og hendes Jørgen flyttede ind på Gudrunsvej 50 i 1971, blev de imidlertid hurtigt kendt i det store aktivitetsliv, der dengang trivedes i Gellerupparken. Jørgen blev formand (oldermand) i Håndbryggerlauget, og Eva var i 10 år formand for fritidsforeningen. Da hun sluttede her, var det ikke svært at overtale hende til at stille op til afdelingsbestyrelsen; hun blev formand i 1993 og var en stærk og flittig kraft under de store forandringer, der også dengang fandt sted i afdelingen.

Da Jørgen døde i 1998, var lejligheden for stor, og Eva flyttede til afdeling 6. Fra 2000 til 2002 var hun medlem af foreningsbestyrelsen. Undervejs i denne karriere opbyggede hun en stor kreds af gode venner, som hun gjorde det bedste for, så længe hun havde kræfterne til det. Det gjaldt både, når der skulle bestilles noget, og når der var fest. Selv har jeg haft den glæde at være både ven og samarbejdspartner helt til nu.

Eva forstod at søge og at tænke. Beslutninger var altid regulære, solidt underbyggede, og man oplevede aldrig uheldige eller uforudsete konsekvenser. Alle diskussioner – og der var mange – var målrettede og beregnet på at skabe resultater. Imponerende, at Eva, som havde været togstewardesse og ikke havde formel teoretisk baggrund, altid forstod at skaffe sig den viden og den arbejdsmetode, som førte til succes. De personer med de egenskaber, der var til rådighed, blev udnyttet på det bedste. Vi havde det endda sjovt på de mange møder, kurser og konferencer.

Vor forenings og afdelingernes historie består ikke kun af bygninger – Eva var en af de beboere, der tog mulighederne op og satte sit præg, og sådan fortjener hun at blive husket.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt