Skræppebladet anmelder BBBO.dk

Ny hjemmeside – flot, men også med mangler

Tekst Bo Sigismund

Efter en langvarig proces er boligforeningens nye og meget nydelige hjemmeside ”i luften”. Dels præsenterer den sig med et moderne layout, og dels rummer den ganske megen og meget præcis information. Så skulle alt jo være godt!

Skærmbillede_2017-08-24_kl._11.34.22

Hjemmesider har imidlertid to formål: Dels at præsentere personer, organisationer og firmaer, og dels at være nyttige opslagsværker og ikke mindst kontaktflader for internettets brugere. I daglig brug føles det utilstrækkeligt at læse regler og håndbøger, om end det naturligvis er praktisk at have dem let tilgængelige.

Teknisk set reagerer hjemmesiden hurtigt og korrekt. Dybden – dvs. niveauerne af undersider – er passende; det har til gengæld betydet, at der er særdeles mange undersider, men det er let at navigere, og beskrivelserne er rigtig gode. Teksten er godt sat op. Skriftsnittet ville vinde ved at være sort – ikke gråt – og med en kraftigere skrifttype for at tage hensyn til brugere med mindre godt syn. Billedstoffet er direkte fremragende, og afdelingerne præsenterer sig absolut pænt.

Mange informationer
Informationstætheden er høj, og det kan ikke undgås, når man vil være så udtømmende, som tilfældet har været. Det kan til gengæld gøre det vanskeligt at bevare overblikket, hvis man er førstegangsbruger, uden kendskab til de begreber og den struktur, der anvendes i en almen boligorganisation. Sproget bærer præg af at være set ”indefra”, og det ville være en fordel, hvis det var nærmere på talesprog og mere imødekommende for den søgende. Driften og udlejningen ville næppe komme langt overfor en spørgende beboer, hvis samtalen foregik på det niveau.

Flere mangler
Der kunne kun konstateres ganske få fejl i stoffet; men der mangler flere referater og dokumenter, og ajourføringen går åbenbart langsomt. Der er for længst indkaldt til efterårets beboermøder!

På afdelingssiderne savnes mere oplysning om, hvor man finder flere informationer: Driftsforhold og afdelingsbestyrelse er beboernes umiddelbare kontakter; når de kan ses på Skræppebladets informationsside, burde de også være med her. Visse afdelinger har egen hjemmeside eller en gruppe på Facebook, og det ville være rart at kunne se.

Omtalen af Skræppebladet er sådan set ok, men der mangler desværre et link til hjemmesiden – redaktionens telefonnummer er ikke nok. De talrige fritids- og hobbyaktiviteter kunne nok fortjene mere opmærksomhed.

Den nye hjemmeside repræsenterer dog alt i alt et fremskridt. Det bliver interessant at se, hvordan den kommer til at leve, for beboerne (udtrykket lejere har desværre bredt sig) må have interesse i en dynamisk kontaktflade og ikke blot et opslagsværk. Et firma har kunder; Brabrand Boligforening har beboere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt