Hasselengen melder alt vel

Denne gang gik turen til Afdeling 15, Hasselengen, for at se den Med Andre Øjne

Det var på en kold og fugtig kommunalvalgsdag, og forståeligt nok var der ingen mennesker at finde udenfor, da Skræppebladets udsendte besøgte Hasselengen i Hasselager for at sætte fokus på afdelingen Med Andre Øjne.

Med andre øjneAfdeling 15, Hasselengen, ligger på en kuperet grund med fin udsigt og med rækkehuse på to og halvanden etage med finurlige etageforskydninger, som fornøjer øjet. Indretningen af rækkehusene må også være noget anderledes, men det fik udsendte ikke lejlighed til at bekræfte, idet vi ikke fik mulighed til at se på husene indefra.

Rækkehusene, som næsten alle har haver, er anlagt omkring fire pæne gårdhaver, som er forbeholdt aktiviteter og ophold under åben himmel. Der er også ungdomsboliger, som i lighed med gårdhaverne, har fine arkitektoniske detaljer, som igen fornøjer øjet.

På rundtur med formanden

Vi ringede på og talte med bestyrelsesformand Poul Erik Nielsen, som med sin hustru har boet mange år i afdelingen og har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde. Han undte sig en spadseretur med de udsendte og viste os rundt i afdelingen. Han berettede om forskellige interessante tiltag.

I vaskeriet genanvender man al varmen fra vaskemaskinerne og tørretumblerne.

I vaskeriet genanvender man al varmen fra vaskemaskinerne og tørretumblerne.

Vaskeriet

Vaskeriet har efter opsætning af solceller på vaskehusets tag vendt et årligt underskud på omkring 80.000 til et betragteligt overskud. Og man har fået et nyt varmegenanvendelsesprincip, så i stedet for at fyre for fuglene genanvender man al varmen fra vaskemaskinerne og tørretumblerne.

Endvidere er der opstillet et varmeskab, hvor man kan hænge sarte tekstiler op til tørring. Producenten af varmeskabet har afholdt udgiften, mod at afdelingen skal rapportere tilbage vedrørende udnyttelsesgrad, varmeforbrug, problemer etc.

Vaskeriet har efter opsætning af solceller, vendt et stort underskud til et overskud.

Vaskeriet har efter opsætning af solceller, vendt et stort underskud til et overskud.

Hundegård

Afdelingen har betalt ca. 120.000 kr. for en afskærmet hundegård, hvor ejerne kan lade deres hunde løbe frit omkring. Ejerne skal selvfølgelig selv opsamle hundenes efterladenskaber. Den nye hundegård har dog fået problemer med vand, som gør grunden noget sumpet, hvad de udsendte også fandt ud af, ved at vi skulle gå en kringlet vej. Problemet kan selvfølgelig afhjælpes via en mere eller mindre omfattende dræning, men det er ikke uden omkostninger. Den gamle hundegård bliver fjernet, idet den på mange måder var helt utilstrækkelig.

Den flotte nye hundegård var desværre tom, da Skræppens udsendte kom forbi.

Den flotte nye hundegård var desværre tom, da Skræppens udsendte kom forbi.

Ny bålplads

Der er anlagt en ny plads til sankthansbål, som skulle undgå fremtidige problemer med brandvæsnet. Sidste år havde en virksom sjæl selv tændt sankthansbålet én uge før dagen. Ud kom brandvæsnet med masser af larm til stor forundring for dme, som observerede dette. Hvorfor denne person havde tændt bålet én uge før selve dagen, skal man lede i hjernens kringelkroge for at finde ud af. Formanden undrede sig selvfølgelig lige så meget som vi andre.

Men formanden berettede også om ”orme i paradiset” (Deres udsendtes formulering!) – eller hvad vi med moderne sprog kalder udfordringer. De såkaldte selvrensende panoramavinduer har alger i større eller mindre grad, så det skal rettes og betales for. Skurene, som tilhører det enkelte gårdhus, har også fået alger. Men der er sket 5 år efter opførelsen, så det var et redeligt og forudsigeligt fænomen, så det skal der også betales for.

Men det værste er, at der i en karnap i et gårdhus er fundet svamp. Idet der er mange karnapper, er det uvist, hvor omfattende problemet er. Der er foretaget stikprøver, men resultatet af disse er ikke entydigt. Der skal foretages flere stikprøver, før en endelig handlingsplan kan vedtages. Forhåbentligt er det ikke et gennemgående fænomen, da afdelingens betragtelige opsamlede midler til renoveringer, udbedringer, reparationer etc. ellers kan blive mindsket betragteligt. Men indtil videre må bekymrede sjæle nøjes med at være bekymrede.

Mange tilbud til beboerne

Endelig har afdelingen mange tilbud til virksomme og energiske mennesker. Der findes en dartklub med ugentlige arrangementer, en petanqueklub, hvor der spilles næsten hele året rundt – om sommeren mere hyppigt end om vinteren, ugentlige bankospil i fælleshuset og en trave- og hyggeklub, Lunterne, som mødes ugentligt til en bid brød og en spadseretur. Der afholdes såvel fælles juleaften og nytårsfest til glæde for mange – især enlige. Der er stor opbakning til arrangementerne og rigtigt mange bidrager aktivt til fælles- og naboskabet i foreningen.

Så alt i alt – et fint indtryk af afdelingen, som har opnået en masse gode resultater – men som også med et godt jysk udtryk har ”bøvl”. Men deres udsendte vil vove at påstå, at bøvl er godt, bøvl er sundt, og bøvl gør livet værd at leve. Uden bøvl er livet uden torne, og vi falder hen og lader stå til. Men afdelingen lader ikke mosset gro, men foretager sig en masse, og det synes majoriteten af beboerne godt om. Sådan ser det ud for deres udsendte, som glæder sig til at møde afdelingen igen, og iagttage og berette, hvad der er sket i mellemtiden af positive og negative ting.


Afdeling 15, Hasselengen

Hasselengen består af 136 et- til femrums boliger fra 49 til 129 m2.
Boligerne er udformet som små rækkehuse, hvoraf de fleste er i halvandet plan.
Adresse: Hasselhøj og Hasselengen, 8361 Hasselager.
9 kilometer til Aarhus C.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-08 December side 4-6
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data