Odinsgård modtog pris på Almene Boligdage

Tredjepræmie til naturprojekt, der skal skabe et godt friluftsliv til Afdeling 11’s beboere

Deirdre Bille (2. fra venstre) modtog prisen på vegne af Odinsgård. Den blev uddelt af Jens Peter Schou Nielsen, formand for Friluftsrådets Kreds Århus bugt, Anette Østerhaab, BL’s bestyrelse og Sven-Åge Westphalen, konsulent i Friluftsrådet.

Deirdre Bille (2. fra venstre) modtog prisen på vegne af Odinsgård. Den blev uddelt af Jens Peter Schou Nielsen, formand for Friluftsrådets Kreds Århus bugt, Anette Østerhaab, BL’s bestyrelse og Sven-Åge Westphalen, konsulent i Friluftsrådet.

Odinsgård modtog på Almene Boligdage en flot tredjepræmie på 50.000 kroner, da Friluftsrådet lørdag eftermiddag uddelte præmier til vinderne af konkurrencen for Danmarks almene boligorganisationer, som blev udskrevet tidligere på året.
”Lav det bedste friluftsareal og vind præmier, som kan bruges til at finansiere gennemførelsen af projektet,” lød opgaven fra Friluftsrådet, der begrunder konkurrencen med, at friluftsliv er godt for os alle, det giver højere psykisk velvære og bringer os i bedre humør.

80 procent kommer i bedre fysisk form ved at bruge naturen, og 40 procent får udvidet deres sociale netværk ved at bruge naturen. Kort sagt oplever tre ud af fire, at friluftsliv øger livskvaliteten.

Svømmesø og amfiteater

Førstepræmien på 400.000 kroner gik til Bo42 på Bornholm for et projekt, der omfatter en friluftsscene, udekøkkener, små trædomer, hvor man kan søge læ, bålpladser, væksthuse og højbede, frugttræer og bistader og ikke mindst en svømmesø. Andenpræmien på 200.000 kroner gik til Vridsløselille Andelsboligforening. Og så blev der uddelt syv tredjepræmier på 50.000 kroner.
Fra Odinsgård dukkede afdelingens 3.-suppleant, Deirdre Bille, op for at modtage prisen, der blev overrakt under en workshop på Scandinavian Congres Center.

Hjælp til at skabe liv

”Natur og friluftsliv er en stor del af Odinsgård, da afdelingen ligger lige op til den grønne kile med søer, legepladser med mere, som vores beboere bruger hver dag,” siger afdelingsformand Lene Olm, der skrev ansøgningen til Friluftrådet meget hurtigt og klikkede send, bare et minut før fristen for indsendelse. Derfor er hun meget tilfreds med at modtage tredjepladsen.

Deirdre Bille og Lene Olm foran den plads, hvor dele af projektet skal etableres.

Deirdre Bille og Lene Olm foran den plads, hvor dele af projektet skal etableres.

Snart samlet en kvart million

Formålet med Odinsgårds projekt er at fremme beboernes naturforståelse på det praktiske plan og tilføre faciliteter, der kan fremme udelivet. Der skal være frugttræer, shelter og bålhytte samt et kunstprojekt, hvor kunstneren Thomas Dambo skal udsmykke området, med hjælp fra beboerne, fortæller Lene Olm.

”Bestyrelsen har længe arbejdet på at komme videre med yderligere tiltag i vores grønne områder, og vi glæder os over, at vi nu har fået tilført midler, som kan hjælpe med at gøre vores ideer mulige,” siger formanden og oplyser, at projektet skal fuldføres inden for tre år.

”Forrige år fik afdelingen op til 40.000 kroner af Brabrand Boligforening til kunst i afdelingen, hvis vi selv kan skaffe det samme beløb. Og så er der henlagt godt 147.000 kroner til legepladser i 2019, samtidig med at vi har fået nogle små legater i løbet af i år. Så på nuværende tidspunkt har vi cirka 260.000 kroner til projektet,” fortæller en glad afdelingsformand.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-08 December side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data