Odinsgård modtog pris på Almene Boligdage

Tredjepræmie til naturprojekt, der skal skabe et godt friluftsliv til Afdeling 11’s beboere

Tekst Helle Hansen, fotos Bo Sigismund og Elsebeth Frederiksen

Deirdre Bille (2. fra venstre) modtog prisen på vegne af Odinsgård.  Den blev uddelt af Jens Peter Schou Nielsen, formand for Friluftsrådets Kreds Århus bugt, Anette Østerhaab, BL’s bestyrelse  og Sven-Åge Westphalen, konsulent i Friluftsrådet.

Deirdre Bille (2. fra venstre) modtog prisen på vegne af Odinsgård. Den blev uddelt af Jens Peter Schou Nielsen, formand for Friluftsrådets Kreds Århus bugt, Anette Østerhaab, BL’s bestyrelse og Sven-Åge Westphalen, konsulent i Friluftsrådet.

Odinsgård modtog på Almene Boligdage en flot tredjepræmie på 50.000 kroner, da Friluftsrådet lørdag eftermiddag uddelte præmier til vinderne af konkurrencen for Danmarks almene boligorganisationer, som blev udskrevet tidligere på året.
”Lav det bedste friluftsareal og vind præmier, som kan bruges til at finansiere gennemførelsen af projektet,” lød opgaven fra Friluftsrådet, der begrunder konkurrencen med, at friluftsliv er godt for os alle, det giver højere psykisk velvære og bringer os i bedre humør.

80 procent kommer i bedre fysisk form ved at bruge naturen, og 40 procent får udvidet deres sociale netværk ved at bruge naturen. Kort sagt oplever tre ud af fire, at friluftsliv øger livskvaliteten.

Svømmesø og amfiteater
Førstepræmien på 400.000 kroner gik til Bo42 på Bornholm for et projekt, der omfatter en friluftsscene, udekøkkener, små trædomer, hvor man kan søge læ, bålpladser, væksthuse og højbede, frugttræer og bistader og ikke mindst en svømmesø. Andenpræmien på 200.000 kroner gik til Vridsløselille Andelsboligforening. Og så blev der uddelt syv tredjepræmier på 50.000 kroner.
Fra Odinsgård dukkede afdelingens 3.-suppleant, Deirdre Bille, op for at modtage prisen, der blev overrakt under en workshop på Scandinavian Congres Center.

Hjælp til at skabe liv
”Natur og friluftsliv er en stor del af Odinsgård, da afdelingen ligger lige op til den grønne kile med søer, legepladser med mere, som vores beboere bruger hver dag,” siger afdelingsformand Lene Olm, der skrev ansøgningen til Friluftrådet meget hurtigt og klikkede send, bare et minut før fristen for indsendelse. Derfor er hun meget tilfreds med at modtage tredjepladsen.

Deirdre Bille og Lene Olm foran den plads, hvor dele af projektet skal etableres.

Deirdre Bille og Lene Olm foran den plads, hvor dele af projektet skal etableres.

Snart samlet en kvart million
Formålet med Odinsgårds projekt er at fremme beboernes naturforståelse på det praktiske plan og tilføre faciliteter, der kan fremme udelivet. Der skal være frugttræer, shelter og bålhytte samt et kunstprojekt, hvor kunstneren Thomas Dambo skal udsmykke området, med hjælp fra beboerne, fortæller Lene Olm.

”Bestyrelsen har længe arbejdet på at komme videre med yderligere tiltag i vores grønne områder, og vi glæder os over, at vi nu har fået tilført midler, som kan hjælpe med at gøre vores ideer mulige,” siger formanden og oplyser, at projektet skal fuldføres inden for tre år.

”Forrige år fik afdelingen op til 40.000 kroner af Brabrand Boligforening til kunst i afdelingen, hvis vi selv kan skaffe det samme beløb. Og så er der henlagt godt 147.000 kroner til legepladser i 2019, samtidig med at vi har fået nogle små legater i løbet af i år. Så på nuværende tidspunkt har vi cirka 260.000 kroner til projektet,” fortæller en glad afdelingsformand.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt