Afd. 4: Skuffelser ved besøg i prøvelejlighed i Gellerup

Afdeling 4 – Gellerupparken

Mindre badeværelser og skabsplads og uheldigt malerarbejde efterlod et dårligt indtryk af renoveringen

Tekst og fotos Bo Sigismund

To gange i løbet af februar har beboerne i Gellerupparken kunnet se prøvelejlighederne på 7. sal i den nu ”fritstående” opgang Gudrunsvej 46. Skræppebladet var også til stede og kan meddele, at der ikke var tale om stor begejstring.

De store et-værelses lejligheder får komfur efter renoveringen.

De store et-værelses lejligheder får komfur efter renoveringen.

Som billederne viser, er alt malet hvidt, men der var malet oven på det eksisterende tapet, og det gav et uheldigt og uensartet indtryk. De besøgende beboere, hvoriblandt der også var flere medlemmer fra afdelingsbestyrelsen, kom med kritik af de nu meget små badeværelser, hvor der ikke længere er ordentlig plads til maskiner, og hvor tørreskabet helt er forsvundet. Det samme er badekarret, så nu er der i realiteten to brusenicher i stedet for to gode badeværelser. Desuden er kosteskabet faldet bort.

Ikke plads til vaskemaskine
I stedet for dobbeltdøren til køkkenet er der isat en enkelt dør fra entreen, hvilket er meget upraktisk, hvis der skal være plads til en opvaskemaskine

Og skydedøren i stuen er væk, og væggen er flyttet, og i stedet var der nu en fast væg med en glasdør. Dermed ofrer man de store gennemlyste rum, der fra begyndelsen har været et aktiv. I stedet fås en mere sammentrængt stue, og i højre-lejligheden er det bageste kammer blevet en hel del mindre

I stedet for en skydedør er der nu kommet glasdøre i stuen.

I stedet for en skydedør er der nu kommet glasdøre i stuen.

Indvendige persienner
Væk er også en stor del af den glimrende skabsplads, beboerne ellers altid har haft. Hvis løsningen er selv at anskaffe skabe, vil det jo føre til, at lejligheden opleves tilsvarende mindre.

Ruderne har fået indvendige persienner, som nok dæmper solen, men til gengæld stjæler udsigten, og det kan give vanskeligheder med at holde dem rene. Der var også kritik af stuealtanen, hvor der kun er lavet en delvis afskærmning med en rude.

Nyt køkken midtfor
Midter-lejligheden kunne fremvise et forbedret køkken, så ikke alt var til den dårlige side. Men de mange besøgende beboere, der var blevet kørt op med en byggelift, måtte køre ned igen med skuffelser.

For Skræppebladets udsendte, der selv har boet 26 år i sådanne lejligheder, ser det ud som en discountløsning.

Fornyelse af inventar og installationer er naturligt i 48 år gammelt byggeri, men det skulle gerne føre til noget, der er bedre. Så herfra må der opfordres til flere prøver og til at lytte til beboernes oplevelser, da det altså er dem, der skal leve her, når øvelsen er forbi.




Del eller print denne side:  



Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT

For at undgå spam skal du skrive bogstaver og tal fra billedet herunder:
(indlæser langsomt)




 
 
© 1970-2018
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt