Bøj en fisk, og slip dine vaner løs

Konference om Fælles driftscentre

Det blev til meget mere end arme bøj og arme stræk, da repræsentantskabet sluttede en lang kursusdag af med at blive udsat for foredragsholder, biavler og vinterbader Torben Wiese, der gav et ordenligt spark til vanetænkningen

Tekst Elsebeth Frederiksen, foto Bo Sigismund

”Den sværeste opgave er at se vaner, som man ikke vidste, at man havde. Det handler om at få øje på vanemanuskriptet. At have nærvær og at være nær, være i nuet,” rådede Torben, der undervejs sprang rundt på bordene.

Torben Wiese

Torben Wiese

”Har du været til stede i nuet? Hvordan var det, og hvilken indflydelse fik det på dit liv?” spurgte Torben og gav et staldtips fra en gammel indianer: ”Hvis din hest er død, så stå af”.

”Man kan have en plan på makroniveau, men det er på mikroniveau, at forandringer skal udføres. Vaner spiser strategier til morgenmad. Du skal udnævne dig selv til chef for forandringer, hvis du gerne vil ændre dine vaner.

Og så skal du bøje fisken, mens den er frisk – og det er i nuet,” sagde Torben, der fik hele repræsentantskabet med på strække-bøj-øvelsen, der bygger på kloge ord fra gamle tanzanianske fiskere.

”Du kan selv vælge, hvad du gør. Det er ikke de store, der spiser de små. Det er de hurtige, der spiser de langsomme,” sagde Torben og viste et stort skelet af en dinosaurus på lærredet med direkte henvisning til, at det for en bestyrelse og en boligforening også handler om være klar til at kigge på vanerne.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt