Staldtips fra Vestegnen om effektiv drift

Konference om Fælles driftscentre

Inden repræsentantskabets medlemmer søndag tog hul på snakken om afdelingsstyrede driftscentre, kiggede Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i BO-VEST, forbi Kystvejens Konferencecenter

Tekst Elsebeth Frederiksen, foto Bo Sigismund

BO-VEST administrerer snart fire boligorganisationer med godt 15.500 boliger og 370 medarbejdere og har allerede taget hul på opgaven med at lave en effektiv drift, som skal sikre beboerne en lavere husleje.

Ulrik Brick Hoffmeyer

Ulrik Brick Hoffmeyer

”Det er gjort under hensyntagen til, at effektivitet og trivsel skal være i balance. Fra starten har vi fortalt, hvad det er, vi gør, og hvorfor,” sagde Ulrik, der kunne fortælle, at BO-VEST har oplevet at kunne spare op mod 30-40 procent på flere regninger ved at sende en opgave i udbud.

Erfaringerne fra arbejdet med samdrift er, at holdningen hos bestyrelserne ofte er, at ”vi ved, hvad vi har,” og hos personalet er der tit en frygt for, at effektiviseringer medfører fyringer. Der kan være argumenter for og imod, og det er ikke nemt og kræver tillid og italesættelse, og det kræver også, at afdelingsbestyrelserne kan arbejde sammen, fastslog Ulrik.

”Det er en kulturøvelse, der bliver sat gang i. Afdelingerne vil gerne beholde gode medarbejdere, men skal også tænke fornuftigt. Det kræver en god diskussion med fokus på vedligeholdelsesreglementet, og så skal der laves tydelige retningslinjer og tænkes visioner.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt