Hvem stiller op til forenings­bestyrelsen?

Skræppebladet har spurgt, om nuværende medlemmer genopstiller

Den 28. maj afholdes der repræsentantskabsmøde for Brabrand Boligforening. Her skal medlemmerne af repræsentantskabet blandt andet vælge medlemmer til foreningsbestyrelsen. Derfor har Skræppebladet kontaktet medlemmerne af bestyrelsen, som er på valg, for at høre om, de stiller op igen og hvorfor.

Johannes tager gerne en tørn til

Foreningsbestyrelsens alderspræsident er frisk på mere.

Johannes Faghtmann, som bor i Sonnesgården, blev sidste år valgt ind i foreningsbestyrelsen. Nu stiller han op igen. Da Skræppebladet kontaktede ham om, hvorvidt han stillede op igen, skulle han lige tale med sit bagland, men han fik et ok fra dem, og derfor er han klar igen. Da han blev valgt til foreningsbestyrelsen for et år siden, lovede han i vores artikel, at han ville fornemme kulturen i bestyrelsesarbejdet.

Der var meget, han skulle sætte sig ind i. Han lovede også at være loyal holdspiller, der ikke stillede ultimative forslag. ”Disse forhold mener jeg at have levet op til. Jeg lovede også at være flittig. Det synes jeg, andre skal bedømme, men kan dog supplere med, at jeg i det forløbne år i BBBO-regi har deltaget i 55-60 møder, hvoraf mange er med betydelig forberedelse.

Dermed har jeg også indrømmet, at arbejdet i foreningsbestyrelsen er langt mere omfattende end forudset, men absolut spændende og udfordrende,” fortæller Johannes.

Fremadrettet vil han fortsætte med at udbygge de udmeldte dyder, og arbejde målrettet for beboerdemokratiet i den travle og spændende fremtid, som ikke mindst er aktualiseret efter statsministerens nytårstale.

”Jeg vil, i forhold til Brabrand Boligforenings mange samarbejdspartnere, arbejde for dialogens konstruktive vej,” slutter Johannes Faghtmann.

Tidligere formand stiller op igen

Jesper Pedersen er klar til valg igen

Siden Jesper Pedersen, som bor i Hans Broges Parken, trak sig som formand for tre år siden, har han siddet som menigt medlem af foreningsbestyrelsen. Det er han klar til igen.

”Det er svært for en gammel cirkushest at slippe manegen, især når der er nyt savsmuld”.
For Jesper Pedersen er der tre temaer, som er vigtige.

Det første er hele processen omkring beboerdemokratiet og den måde, hvorpå nogle beboerdemokrater er gået sammen for at forny beboerdemokratiet via f.eks. visionsgruppen, som jævnligt mødes og også har arrangeret arbejdsweekend på Djursland for repræsentantskabet.

”Det er dejligt at se beboerdemokratiet blomstre op igen,” siger Jesper Pedersen.

Nummer to er hele processen omkring renoveringen af de to ældste afdelinger, Hans Broges Parken og Søvangen, hvor Jesper Pedersen mener, at beboerne har fået alt for lidt information. Renoveringerne i de afdelinger mangler opmærksomhed i boligforeningen.

”Vi skal sætte det op i gear, så beboerne føler, at de har ejerskab over projektet. Hvis du ikke har beboerne med fra starten, får du ikke det resultatet, du gerne vil have. Beboerne ved ikke helt, hvad der skal foregå, der mangler information omkring det, og de hører bare rygter og reagerer på dem. ”

Det tredje punkt, som interesserer Jesper Pedersen specielt meget, er den generelle udvikling i boligforeningen, men især med hensyn til regeringens ghettopakke, hvor situationen er meget seriøs.

”Jeg føler, at vi bliver straffet, selvom vi faktisk er godt i gang med at forbedre området, men nogle boligforeninger har sovet i timen og det går så også ud over os”.

Det vigtigste lige nu, er at kæmpe for at bevare beboerdemokratiet og for at vi ikke ryger under administration. Det kan nemlig være en af konsekvenserne med ghettopakken.

Vi kan også risikere, at vi ikke kan gennemføre de planer, vi allerede har lavet med kommunen, fordi hele området skal revurderes. Det er ret alvorligt.”
”Det er virkelig ærgerligt, at der nu kommer nye forhindringer, når vi selv har fundet vejen. Men nu kommer der nogen og smider sten på den vej. Vi bliver ikke fredet af de nye tiltag, selvom vi er godt i gang, vi bliver straffet, vores plan får vi ikke lov til at køre på den måde, vi har lagt,” slutter Jesper Pedersen.

Abdinasir Jama Mohamed

Skræppebladet har været i kontakt med Abdinasir Jama Mohamed, som også ønsker at genopstille. Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-03 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

webmaster
Se også
Der skal nyt blod i foreningsbestyrelsen
Om kandidat Mathias Ottesen, der vil sørge for at studerende er repræsenteret i boligforeningens bestyrelse

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-03 Maj side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2018-03 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Repræsentant­skabs­møde i Brabrand Bolig­forening
    Hvem stiller op til forenings­bestyrelsen?
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data