Troels Bo Lund Knudsen vender hjem til Gellerup

Boligforeningens tidligere næstformand vender tilbage, som ansat i den boligsoclale indsats

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

I det ene meget spartansk indrettede rum i Yggdrasil sidder Troels Bo Lund Knudsen ved sin computer. Han har en stor opgave foran sig. Hans opgave er nemlig at koordinere alle aktiviteterne i Det Boligsociale hus. Han har i en årrække været aktiv i boligforeningen. Først som afdelingsformand på Toveshøj og derefter som medlem af foreningsbestyrelsen.

Han bor ikke længere på Toveshøj, men er flyttet til Viborg, hvor han bor med sin kone og to børn. Han har en kandidatgrad i idehistorie og har også undervist i det på Teknisk Gymnasium. Nu er Troels tilbage i Gellerup og synes, det er rigtigt dejligt.

”Der sker så mange spændende ting her i området, her er god energi og dejlige mennesker,” siger han.

Han troede egentligt at han skulle arbejde som gymnasielærer, men så kom jobopslaget, der gjorde, at han valgte at søge det og skifte branche og søge tilbage til Gellerup, som han altid har været glad for.

”Jobbet lød virkelig spændende, jeg kan få lov til at sparre med en masse dygtige kolleger og være inde over alle de forskellige aktiviteter.”

Troels er rigtig glad for at vende tilbage til Gellerup.

Troels er rigtig glad for at vende tilbage til Gellerup.

Boligsocialt som speciale
Troels har længe beskæftiget sig med det boligsociale. Han har blandt andet skrevet speciale om emnet. Her handlede det om udvikling i arbejdet fra 1970’erne til i dag. Både den politiske og den videnskabelige udvikling. Et speciale, som Skræppebladet for øvrigt har skrevet om tilbage i 2015. Troels tror godt, at han kan overføre noget af sin viden fra specialet til dette job.

Arbejdsopgaverne
Troels er ansat som en såkaldt blæksprutte eller projektkoordinator. Han skal blandt andet få huset til at fungere, sørge for, at regninger bliver betalt, arrangere møder og sparring med kolleger, og så er der selvfølgelig også dokumentationsopgaver. Lige i starten er han mest kontormus, som ikke har så meget kontakt med beboerne, men det kommer måske senere. Lige nu skal der lige skik på, at alting fungerer i Yggdrasil.

Hus – ikke institution
Yggdrasil skal se indbydende ud for beboerne, som kommer i huset. Man er derfor startet med den mest grundlæggende indretning. Nu bliver der snart leveret inventar, og derefter går man i dybden med at skabe rummene, som er tilpasset aktiviteterne.
”Folk, der kommer i huset, er beboere og ikke klienter eller brugere, men beboere, der har brug for lidt hjælp til komme videre og sørge for, at Gellerup bliver et endnu bedre område.

Fantastisk udvikling i Gellerup
Der er sket så meget i det år, Troels har været væk fra området. Det er fantastisk for ham at se de nye byggerier, og han glæder sig til, at området bliver fyldt op af unge mennesker, der skal bebo kollegiet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt