Leder

Hvad h…… bilder I jer ind?

Byrådets aftale er så grim en behandling af beboerne i Gellerup og Toveshøj, at jeg ikke kan skrive det med ord, der kan trykkes i denne leder.

Jeg er sur, jeg er vred, men mest af alt er jeg bestyrtet over, at så mange byrådsmedlemmer kan bakke op omkring borgmes-terens forfærdelige ghettoaftale. En aftale, som blandt andet går ud på at nedrive yderligere 600 familieboliger, svarende til ca. ni boligblokke i Gellerup og Toveshøj samt sælge 120 familieboliger, svarende til en stor blok.

Og hvor er det frækt så kort inden en ferie at lave en aftale, og så bagefter lade der være fuldstændig radiotavshed hen over en sommer, så alle beboere i Gellerup og Toveshøj kan gå rundt og frygte, hvad aftalen kommer til at betyde – er det min blok, der skal rives ned? Og oveni det opleve hele uvisheden om, hvornår det kommer til at ske, og hvad der skal ske? Hvor skal jeg bo – og hvorfor må jeg ikke bo i Gellerup, hvis jeg godt kan lide det?

Byrådets aftale er så grim en behandling af beboerne i Gellerup og Toveshøj, at jeg ikke kan skrive det med ord, der kan trykkes i denne leder. Det skulle lige være foregået et hvilket som helst andet sted i byen, at byrådet havde givet borgerne en sådan behandling – der ville have lydt et ramaskrig.
Helhedsplanen er død – og det er byrådet, der har slået den ihjel en sommernat i juni.

Jeg tror ikke, det helt er gået op for den almindelige aarhusianer, hvordan vi, der bor i blokkene, bliver behandlet. Alle bliver vi skåret over en kam, lige meget om vi har boet her og betalt husleje i en årrække, hvor vi samtidig har stået i forreste række og været med til at løfte en kæmpemæssig samfundsopgave, som naboer til nogle af vores samfunds mest udfordrende borgere. Nu skal vi så lige pludselig alle have knive for struben og behandles som andenklasses borgere, der fratages rettigheder, som danskere, der ikke bor i betonblokkene, har.
Kommunen har haft masser af år til at løse opgaven med de borgere, der skaber problemer i Gellerup – men den opgave har kommunen ikke løst. Det er ikke blokkene, der har skabt problemerne. Og det er ikke os naboer, der er skyld i, at kommunen ikke har kunnet finde en løsning.

Men gennem de seneste ti år har vi sammen – kommunen og beboerne i Gellerup og Toveshøj – arbejdet tæt på at lave forandringer – helt frem i det sene forår har der lydt højlydt ros til projektet med Helhedsplanen fra alle sider. Selv statsminis-teren har flere gange fremhævet Gellerup som eksemplet, der var på rette vej.

Men så kom nedsmeltningen i byrådet lige op til sommerferien – den nat Helhedsplanen døde. R.I.P.

PS. Husk, der er demonstration på Rådhuspladsen mod ghettoplanen lørdag den 29. september.

Ses vi der?

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-05 September side 2 forsiden af magasinet 2018-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data