Afd. 4: Gellerupparkens beboerdemokrater er trukket i arbejdstøjet

Afdeling 4 – Gellerupparken

Beboerne inviteres til summemøde og opfordres til at demonstrere mod ghettopakken på internettet

Tekst og foto af Helle Hansen

Med Gellerupparkens budgetmøde overstået drog en næsten fuldtallig afdelingsbestyrelse midt i september af sted på arbejdsweekend i Grenå for at diskutere og lægge planer for det næste halve års arbejde. Med en dagsorden indeholdende tunge emner som vedligeholdelsesreglement, renoveringsplan, ghettoplan, kommunikation, boligsocial helhedsplan og budgetlægning af afdelingens årshjul var der lagt op til et par hårde døgn med koncentreret arbejde.

Afdelingsbestyrelsen har været på arbejdsweekend i Grenå.

Afdelingsbestyrelsen har været på arbejdsweekend i Grenå.

Beboere skal være med
Rundt om konferencebordet var der livlig debat, og mange af opgaverne blev fordelt, og der blev lagt planer for, hvordan de skal gribes an.

Summemøde 7. oktober
Som lovet på budgetmødet, vil afdelingsbestyrelsen gøre sig anstrengelser for at blive bedre til at fortælle ud til alle beboere, hvad den arbejder med. Det kommer til at ske ved, at afdelingsbestyrelsen snarest muligt genopretter afdelingens hjemmeside. Der vil også blive skrevet mere i Skræppebladet og på Gellerupparkens Facebook-side og Gellerup. nu. Endelig vil alle beboerne med jævne mellemrum fremover blive inviteret til summemøder, hvor der vil være mere tid til at snakke i dybden og stille spørgsmål, som der ikke altid er tid til på de ordinære beboermøder.

Summemøderne vil blive bygget op over en ramme, der starter med, at afdelingsbestyrelsen kort fortæller, hvad den for tiden arbejder med. Derefter vil der blive givet en kort status på renoveringsplanen, hvordan det ser ud med den boligsociale helhedsplan, samt hvordan det går med ghettoplanen.

Derefter er det op til de fremmødte beboere at være med til at bestemme, hvad der skal tales om. Og hvis der kommer spørgsmål, som afdelingsbestyrelsen ikke kan svare, så findes der svar til det næste summemøde. Det er intentionen, at summemøder skal finde sted ca. en gang om måneden og vare ca. to timer.

Tid og sted for summemøderne kan være forskelligt fra gang til gang. Beboerne kan følge med på Facebook, på hjemmesiden, Gellerup.nu og Skræppebladet, ligesom der vil komme opslag i opgangene.
Et af de emner, der vil blive taget op på det første summemøde, der holdes søndag den 7. oktober kl. 17-19 i Foreningernes Hus, er en brainstorm om, hvordan afdelingen næste forår skal fejre Gellerupparkens 50-års fødselsdag. Her er beboerne velkomne til at komme med ideer til, hvordan vi gør det til en fest for alle.

Demonstration mod ghettoaftalen
Afdelingsbestyrelsen bakker også op om den store demonstration mod ghettoaftalen, som bliver holdt lørdag den 29. september kl. 13 på Rådhuspladsen i Aarhus og andre steder i Danmark på samme tidspunkt.

Afdelingsbestyrelsen opfordrer alle beboere til at være med til at demonstrere. Og det kan også allerede nu foregå på internettet ved at lægge små videofilm ud på Facebook og Instagram i Almen Modstands ”Bulldozer Challenge”, hvor almene beboere fra hele Danmark fortæller, hvorfor de er modstandere af nedrivning af blokke.

Afdelingsbestyrelsens medlemmer er i gang med at lave små film til kampagnen og håber, at rigtig mange beboere i Gellerupparken også vil være med til at gøre omverdenen opmærksom på, er det er forkert, hvad politikerne laver.

Husk Gellerupparkens summemøde 

Søndag den 7. oktober kl. 17-19 i Foreningernes Hus.
Kom og hør, hvad der rører sig i afdeling 4. Alle beboere er velkomne.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt